Ostvarili cilj

REMI S FENERBAHČEOM: Modri sačuvali mrežu i osigurali prvo mjesto u skupini

Hina

Reuters

Reuters



ISTANBUL U susretu petog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su u Istanbulu odigrali 0-0 protiv Fenerbahčea i osigurali prvo mjesto u skupini i prije zadnjeg kola.


Nakon što je u prva četiri kola upisao četiri pobjede i prvi put nakon 1970. godine osigurao ‘europsko proljeće’, Dinamo je u Istanbulu tražio bod kojim bi osigurao i prvo mjesto u skupini. Premda je Fener dominirao već dio utakmice ‘Modri’ su uspjeli sačuvati svoju mrežu i ostvariti cilj.


Turska momčad je bolje otvorila susret i dominirala je veći dio prvog poluvremena. Hrvatski prvak je u prvih 45 minuta imao jednu priliku. U 10. minuti Stojanovič je opalio izvana, Gavranović promijenio smjer lopte, a Harun Tekin uz puno muke zaustavio pokušaj napadača Dinama. Domaćin je najbliže golu bio u završnici prvog dijela kada je Valbuena ubacio iz kornera, Livaković izletio u prazno, a Škrtel promašio cijela vrata.




U drugom dijelu gosti su zaigrali daleko bolje. U 74. minuti opasno je zaprijetio Bruno Petković, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora je obranio Tekin. U 87. minuti sjajnu priliku imao je i Stojanovič no pogodio je okvir gola.


Dinamo je ovom utakmicom produžio niz bez poraza u Europskoj ligi na deset utakmica ostvarivši pritom šest pobjeda i četiri neodlučena ishoda. Posljednji put ‘modri’ su u ovom natjecanju poraženi 27. studenog 2014. od Astre (0-1).


U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Spartak Trnava su također odigrali bez golova. Ivan Santini i Antonio Milić nisu nastupili za belgijski sastav.Na ljestvici vodi Dinamo sa 13 bodova, Fenerbahče ima osam bodova i osigurao je prolaz, Spartak ima četiri boda, dok je Anderlecht ostao na začelju s dva boda.U posljednjem kolu 13. prosinca Dinamo će ugostiti Anderlecht, dok se u drugom susretu sastaju Spartak i Fenerbahče.

SKUPINA D


Fenerbahče – DINAMO 0-0


Anderlecht – Spartak 0-0


LJESTVICA


1. DINAMO 5 4 1 0 11-3 13


2. Fenerbahče 5 2 2 1 7-6 8


3. Spartak Trnava 5 1 1 3 3-7 4


4. Anderlecht 5 0 2 3 2-7 2


6. kolo – 13. prosinca


DINAMO – Anderlecht


Spartak Trnava– Fenerbahče