Nastavak susreta Prve HNL

Pulski prvoligaš danas ugošćuje Lokomotivu

Roberto Car

POVRATAK U STVARNOST – Goran Roce / arhiva NL

POVRATAK U STVARNOST – Goran Roce / arhiva NL

Pulski nogometni prvoligaš danas ugošćuje Lokomotivu (18 sati) u prvom susretu proljetnog dijela prvenstva



 Lopta će danas konačno krenuti s centra. U 18 sati na Gradskom stadionu »Aldo Drosina« u Puli počet će prvi susret 21. kola MAXtv Prve lige, ujedno i prvi susret proljetnog nastavka sezone. Nogometaši »Istre 1961«, ohrabreni treniranjem u savršenim uvjetima koje su pronašli u SAD-u, kreću u napad na nešto bolje od aktualne osme pozicije začinjene s čak 11 bodova prednosti pred tandemom Cibalia – Split koji tavori na dnu prvoligaške karavane. Prvi suparnik je »Lokomotiva«.


– »Lokomotiva« je klub koji već duži niz godina igra neopterećeno. Imaju niz mladih igrača koji su prošli »Dinamovu« omladinsku školu, svi znaju igrati i stvarno su nezgodan suparnik. Oni mirno »plivaju« sredinom ljestvice, bez stresa i ta rezultatska rasterećenost im omogućuje da na terenu prikažu sve što znaju, a talenta im sigurno ne nedostaje – rekao je Goran Roce. – Nadam se da ćemo mi danas uspjeti te njihove najbolje osobine svesti na minimum i potom iskoristiti svoje šanse.


Ispada da je nogometaše »Istre 1961« američki dio priprema, tijekom kojega su igrali protiv agresivnih klubova koji su ih tjerali da brzo razmišljaju u igri, posredno pripremio baš za ovakvog suparnika.




– Iskreno, da. Američke momčadi igraju agresivno, stvaraju strahovit pritisak na igrača s loptom i tu su već dva dodira – previše. Oni odmah oduzmu loptu i potom ti na otvorenom prostoru stvaraju probleme. To isto radi i »Lokomotiva« koja ima tu brzu transformaciju u napad nakon što osvoje loptu, posebno preko krilnih igrača i nadam se da smo na ovim pripremama usvojili takav način igre i da će se to pokazati danas na terenu. Siguran sam da će nam itekako koristiti te pripreme u Americi. Kroz karijeru sam prošao i pripreme u Turskoj i tu u Istri, ali nigdje nismo dobili toliko široku paletu pogodnosti za trening kao što smo to imali u SAD-u.