Promjene na Poljudu

Puljanin novi sportski direktor Hajduka, proslavljeni vatreni savjetnik predsjednika Brbića

P. N.

Foto: hajduk.hr

Foto: hajduk.hr



Ivan Kepčija novi je sportski direktor Hajduka, a Mario Stanić novi je savjetnik predsjednika Hajduka za sportsku politiku, objavljeno je na službenim stranicama kluba iz Splita.


Kepčija je rođen je u 9. svibnja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California.


U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine.




Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu za U-19 reprezentacije Hrvatske. Ivan Kepčija od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave.


Mario Stanić rođen je u Sarajevu 10. travnja 1972. godine, proslavljeni je hrvatski reprezentativac i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu odigranom u Francuskoj 1998. godine.


Stanić je nogometnu karijeru započeo u FK Željezničar, nastupao je još za Croatiju Zagreb, Sporting Gijon, SL Benficu, Club Brugge, AC Parmu i Chelsea.


Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 49 nastupa te je pri tom postigao ukupno sedam pogodaka, a strijelac je i prvog povijesnog pogotka Hrvatske na svjetskim prvenstvima.