Ogledi

Prva HNL: Pobjede Dinama, Hajduka i Osijeka

Hina

Nogometaši Dinama, Hajduka i Osijeka upisali su pobjede u susretima šestog kola Prve HNL. Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Slaven Belupo 2-0, Osijek je u Gradskom vrtu bio bolji od Intera 3-0, dok je Hajduk kao gost deklasirao Rudeš 4-0. »Modri« su poveli u 19. minuti nakon sretnog gola Fiolića, a pitanje pobjednika riješili su u 66. minuti golom Rrahmanija na asistenciju Fiolića.Hajduk je bez većih problema slavio u ‘Kranjčevićevoj’ protiv novaka u prvoligaškom društvu Rudeša. Gostima su pomogla i dva crvena kartona koja su domaći igrači zaradili u prvih pola sata susreta. Prvo je u 24. minuti pocrvenio Vuco, a šest minuta kasnije i Borevković. Strijelci za Hajduk bili su Said (12, 45+1, 59), Barry (39)

Osijek je sat vremena lomio Inter i onda sve riješio u razmaku od pet minuta. U 65. minuti je zabio Šimunec za 1-0, a pet minuta kasnije Ejupi je povisio na 2-0. U sudačkoj nadoknadi Dalić je zatresao vlastitu mrežu za konačnih 3-0.


Na ljestvici vodi Dinamo sa 16 bodova, Hajduk ima 13 bodova, dok je Rijeka treća sa 12 bodova koliko ima i Osijek na četvrtom mjestu. Na začelju su Istra 1961 i Rudeš sa po dva boda.