Domagoj Pavičić

Protiv Rudeša su nas bodrile ostale tribine, tako će biti i protiv Dinama

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Dinamo je jako dobra momčad, trenutno najbolja u prvenstvu. U odličnoj su formi, tako da možemo reći da su oni favoriti u ovoj utakmici. No, odmah ističem da mi igramo doma, učinit ćemo sve da im zagorčamo život i dosadašnje uspjehe, neće im biti lako. Motivirani smo i vjerujem da uz pomoć navijača možemo do pozitivnog rezultata – dodaje Pavičić.



RIJEKA Odbrojavanje ulazi u završnu fazu, nogometaši »Rijeke« standarno odrađuju treninge koji na Rujevici kreću prije, a završavaju nešto poslije podne. Reprezentativna stanka donijela je nešto drukčiji režim treninga i odmora. Počelo je s »fizikalijama«, nastavljeno s uigravanjem, a finalizacija je kao i obično rad na taktici i analiza protivnika. A za ovog najnovijeg trebat će puno detaljnija rasčlamba, koliko kod su Dinamove posljednje igre poznate i prosječnom pratitelju nogometa nakon upečatljivog dojma na europskoj i domaćoj sceni. »Modri« uvjerljivo »marširaju« HNL-om, nakon sedam godina i 14 kola stvorili su nikad veću zalihu pred »bijelima«. I što je još zanimljivije, još nisu doživjeli niti jedan gostujući poraz u sva tri natjecanja.


»Rijeka« se pod Igorom Bišćanom malo rezultatski trgla, deset bodova iz četiri utakmice dobar je ulov. Na Rujevici bi zasigurno, koliko god su im bodovi zlata vrijedni, neke od njih dali za subotnji »skalp« Zagrepčana.


– Stanka nam je dobro došla, odradili smo par jačih treninga, a posljednje dane iskoristili smo za rad na taktici. Maksimalno smo koncentrirani na »Dinamo«. Odigrali smo i jednu test utakmicu protiv naših juniora – kaže Domagoj Pavičić, igrač koji je ne tako davno branio baš boje zagrebačkih »modrih«. I od kojeg se se očekuje da s pravim gardom dočeka europski Dinamo.


Iskoristiti šanse




– »Dinamo« je jako dobra momčad, trenutno najbolja u prvenstvu. U odličnoj su formi, tako da možemo reći da su oni favoriti u ovoj utakmici. No, odmah ističem da mi igramo doma, učinit ćemo sve da im zagorčamo život i dosadašnje uspjehe, neće im biti lako. Motivirani smo i vjerujem da uz pomoć navijača možemo do pozitivnog rezultata – dodaje Pavičić.


Ofanzivni potencijal »modrih« s Gavranovićem, Petkovićem, Oršićem, Hajrovićem… posebno je razoran. Ali prijetnje stižu praktički sa svih strana od momčadi Nenada Bjelice.


– Ne bih nikog previše izdvajao kod »Dinama«. Kao kolektiv su jako dobra momčad. Trener Bjelica ih je jako dobro posložio, imaju dobro pokrivene i duplirane pozicije. Gosti su odlični, i obrambeno i napadački. Nama će trebati velika koncentracija i disciplina u igri. Za nas to nikako neće biti lagana utakmica – tvrdi Domagoj i dodaje:


– U Europi su »modri« napravili odličan rezultat, u prvenstvu su daleko ispred svih. Bit će ih teško »uhvatiti«, ali mi ćemo igrat svoj nogomet. Ipak igramo doma, vjerujem da će nas i navijači ponijeti. Moramo dati sve od sebe pa što bude.


No, i »modri« su pokazali da imaju slabijih točaka. Posebno u Kupu u kojem su četvrfinale osigurali u zadnjim sekunadama, a i »lokosi« su ih poprilično namučili u posljednjoj minimalnoj pobjedi.


– Kao i svakoj momčadi i njima se dogodi neka lošija utakmica. Imaju i oni svojih slabosti. Vjerujem da ćemo sigurno stvoriti par šansi, samo one koje se stvore moraju se zabiti. Protiv takvih ekipa u ovakvim derbijima se ne stvara previše prigoda tako da i pred protivničkim golom moramo biti pravi, iskoristiti čim bolje ono što nam se pruži ili stvorimo – naglašava Pavičić.


U njegovoj momčadi također zna biti dosta praznog hoda. Boljkom su se pokazali prekidi…


Željni nogometa


– Prekide vježbamo prije svake utakmice. Izgleda to puno bolje, ali nismo baš niti imali sreće. Uvijek se dogodi neki odbijanac, primimo nesretni gol… Zato moramo biti agresivniji i čvršći u skoku. Radimo na tome…


Ne treba niti govoriti koliko bi eventulana pobjeda značila za ovu momčad »bijelih« pred gostovanje u Osijeku i domaći ogled s Lokomotivom.


– Istina, čekaju nas teže utakmice iako u ovom prvenstvu niti jedna nije lagana. Mi tražimo nastavak pozitivnog niza, a pozitivan rezultat iz derbija bio bi dodatni vjetar u leđa. Posebno prije gostovanja u Osijeku.


U posljednjim utakmicama Pavičić je igrao u paru s Lončarom na poziciji zadnjeg veznog igrača. Dojam je da je korisniji i plemenitiji na poziciji polušpice. Tko zna, možda baš tu Bišćan sprema neko iznenađenje…


– Još se ne zna tko će igrati, ali tko istrči, na njemu je da pruži 120 posto. Istina, ako zaigramo Stjepan i ja čeka nas zahtjevan, lavovski dio posla. No, svi se radujemo ovakvim utakmicama, jedva ih čekamo. Vjerujem da će biti užitak igrati – kaže Domagoj.


Nervoze u riječkim redovima ima, ali samo one pozitivne.


– Prije utakmice ima pozitivne nervoze, a kad krene bude toga i više. Ali to je sve ono pozitivno. Jedva čekamo da počne utakmica. Nismo igrali dva tjedna i svi smo željni nogometa. Maksimalno smo motivirani.


Pavičić potvrđuje da bi atmosfera mogla biti poticajna, a podrška s tribina vjetar u leđa.


– Protiv Rudeša Armada nije navijala i sigurno nam jako nedostaje njihov doprinos sa sjevera. U zadnjoj utakmici bodrile su nas ostale tribine, gledatelji su mogli uživati u igri i nadam se da će tako biti i protiv Dinama. Priželjkujem dobru atmosferu – kaže Pavičić.