Sastanak u Splitu

Protiv Mađara ipak na Poljudu, Kustić se nada da će se i Hajduk uključiti

Portal Novilist.hr

Damir Mišković i Marijan Kustić/Foto Arhiva NL

Damir Mišković i Marijan Kustić/Foto Arhiva NL

Veselim se dolasku Mađarske u Split i hvala Gradu što nam je to omogućio, a potrudit ćemo se svojim radom da se u organizaciju uključi i HNK Hajduk - rekao je Kustić.



SPLIT Završio je sastanak na Poljudu.  Marijan Kustić, HNS-ov, glavni pregovarač je poručio:


– Imali smo dobar, kvalitetan sastanak, na kojemu smo usaglašavali točke koje je iznio gospodin Brbić. Bitno je da volja i želja postoji. Svi moramo napraviti da odnosi budu još bolji, ali sretan sam da smo upravo na Poljudu imali ovako kvalitetan sastanak. Mi smo sami rekli da je trebalo biti više utakmica u Splitu, a ubuduće če se u kvalifikacijama barem jedan susret igrati na Poljudu. Danas smo napravili povijesni iskorak, ovo je interes hrvatskog nogometa. Veselim se dolasku Mađarske u Split i hvala Gradu što nam je to omogućio, a potrudit ćemo se svojim radom da se u organizaciju uključi i HNK Hajduk – rekao je Kustić.


 Hajdukov predsjednik Marin Brbić također je zvučao pomirljivo.




– Nagomilani problemi između Hajduka i HNS-a nisu od jučer i sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno o njima počeli razgovarati. Hajduk ostaje pratiti razvoj situacije i uključiti se u onom trenutku kada vidimo da se naši problemi rješavaju. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati, očekujemo u budućnosti da će to ipak profunkcionirati. Hajduk nema drugog saveza nego HNS. Svi problemi koju su već komunicirani danas su bili na tapetu i očekujem da će biti riješeni na naše zadovoljstvo. Prije svega Udruga prvoligaša. Hajduk ne sudjeluje u organizaciji utakmice, uključit će se kada se uvjerimo da se problemi rješavaju.


Oglasio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara:


– Zahvaljujem svima koji su konačno sjeli za stol i počeli rješavati probleme. Veselim se nastavku dobre suradnje i igranju hrvatske nogometne reprezentacije na našem najljepšem stadionu.


Hajdukovu delegaciju na sastanku predvodio je Marin Brbić, predsjednik Uprave Hajduka, grad Split zastupao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a interese HNS-a, između ostalih zastupali su predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković, te prvi operativac Saveza Marijan Kustić.