Proljetni dio

Pripreme trećeligaša: Opatijci kreću 11. siječnja, Boduli četiri dana kasnije

Ivan Volarić

Boduli traže veznjaka i napadača, a Opatijci priželjkuju proširiti izbori kvalitetnih stopera.



Neposredno nakon riječkog prvoligaša (8. siječnja), s pripremama za proljetni dio sezone (prvo kolo nastavka je 26. veljače) kreću i dva primorska trećeligaša. Konkretnije, nogometaši »Opatije« okupit će se na pomoćnom terenu na Kantridi 11. siječnja, dok će se prvi trening igrača »Krka« u 2018. godini održati četiri dana kasnije na travnjaku stadiona »Josip Pepi-Uravić«.


Kako sada stvari stoje, treneri Zoran Bogolin (Opatija) i Tomica Veljačić (Krk) okupit će sve igrače s kojima su i zaključili prošlu jesen. To ne znači da neće biti promjena jer obojica trenera najavili su istekom prvoga dijela sezone da bi voljela ojačati svoje momčadi, što podrazumijeva i da će netko otići. Boduli traže veznjaka i napadača, a Opatijci priželjkuju proširiti izbori kvalitetnih stopera.


Iako se u jednom trenutku otvorila mogućnost odlaska na pripreme u Tursku, opatijski »crno-bijeli« će po svemu sudeći gro priprema odraditi na Kantridi, odnosno na svom travnjaku. Obje momčadi imaju u planu odigrati dosta pripremnih utakmica, igrat će čak dvaput međusobno, prvi put 20. siječnja.




– Osim dva susreta s »Opatijom«, imamo dogovorene utakmice s »Borcem«, »Grobničanom«, a pred početak prvenstva vjerojatno ćemo ugostiti »Rijeku«, te bi u toj utakmici svečano otvorili našu novu tribinu. Igrat ćemo u ritmu srijeda-subota-srijeda jer će se gro prvenstva ovoga proljeća odigrati u takvom ubrzanom ritmu – pojasnio je Željko Dminić, tajnik »Krka«.