Danas u Žuknici u 15 sati

Prijateljska utakmica U-21 reprezentacije i selekcije druge talijanske lige: Idealna prilika za dokazivanje

Marko Cvijanović

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Dogovorili smo neograničen broj zamjena pa ćemo koristiti sve igrače koje imamo na raspolaganju, kaže Nenad Gračan

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija danas od 15 sati u Kostreni igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije druge talijanske lige koja će izborniku Nenadu Gračanu poslužiti da bi se uvjerio u formu i vrijednosti igrača koji trenutačno nisu u prvom planu, a na koje u dogledno vrijeme itekako računa.   

– Željeli smo ovakvu utakmicu da bismo isprobali neke igrače koji manje igraju u svojim klubovima ili igraju u Trećoj ligi za druge momčadi »Dinama«, »Hajduka« i »Rijeke«. Za njih je ovo dobra prilika da se nametnu, a nama ovakve utakmice služe da profiliramo igrače, koji se u ovakvim prilikama prilagođavaju na naš rad – kaže Nenad Gračan, koji je odlučio žukničke akcije osloboditi prvotimce »Rijeke« Mišića i Radoševića, iza kojih je naporna utakmica po blatnjavom terenu u Splitu, a popis »obogatio« riječkim mladićima Klapanom, Dangubićem i Mršićem. 


   – Nastojali smo dogovoriti neograničen broj zamjena pa ćemo, shodno tome, koristiti sve igrače koje imamo na raspolaganju. Među njima, naravno, i Riječane Mršića, Klapana i Dangubića koji su igrali uglavnom u svim mladim hrvatskim selekcijama i zaslužili su priliku. Dobit će minutažu, time im želimo poručiti da se na njih ozbiljno računa. 


   Bez obzira na prijateljski karakter utakmice, renome protivničke momčadi, s tradicionalnim talijanskim pristupom taktici, ukazuje da današnji dvoboj u Žuknici iziskuje ozbiljan pristup. 




   – U svakom slučaju. Igrat ćemo, zapravo, protiv druge talijanske U-21 momčadi. Uglavnom je riječ o igračima velikih talijanskih klubova koji su na posudbama u klubovima Serie B. Naša su saznanja da ćemo igrati protiv taktički vrlo zrele momčadi pa će utakmica sigurno poprimiti natjecateljski naboj. 


   U takvim okolnostima ogled s Talijanima idealna je prilika za dokazivanje hrvatskim mladićima koji kucaju na vrata reprezentacije koju uskoro očekuju važni kvalifikacijski ispiti. 


   – Uvijek na ovakvim utakmicama netko zasluži poziv za kvalifikacije. Naravno da smo mi u prvom redu koncentrirani na naše igrače koji standardno igraju u inozemnim klubovima, odnosno u našim prvoligašima, ali to ne znači da se na prijateljskim utakmicama netko ne može nametnuti. dapače, to i očekujemo od igrača koji će igrati ovu utakmicu s Talijanima. Uostalom, navest ću primjer kada su u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore Rog i Bagarić skrenuli na sebe pozornost i zaslužili poziv za kvalifikacijske susrete – zaključio je Gračan.