Prvi gol

Presretni Marko Pjaca: U nogometu se sve može u trenutku promijeniti

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Pjaca je dosad odigrao 14 utakmica za torinske crno-bijele a na teren se vratio prije dva mjeseca nakon ozljede



Hrvatski napadač Marko Pjaca, koji je u srijedu zabio svoj prvi gol za Juventus, rekao je kako je posebno sretan zbog gostujuće pobjede od 2-0 nad Portom što je talijanskom prvaku otvorilo vrata četvrtfinala Lige prvaka.


»Presretan sam zbog gola, naravno, no još više zbog pobjede«, izjavio je 21-godišnji napadač nakon što je na stadionu »Zmaja« zabio vodeći pogodak u 72. minuti. Dvije minute kasnije zabio je i Dani Alves.


»Ovih 2-0 je odličan rezultat uoči uzvrata no moramo ostati fokusirani jer se u nogometu sve može u trenutku promijeniti. Zato stvarno moramo biti oprezni u uzvratnoj utakmici«, rekao je nakon prve utakmice osmine finala.




Pjaca je dosad odigrao 14 utakmica za torinske crno-bijele a na teren se vratio prije dva mjeseca nakon ozljede.



»Posao trenera je birati momčad. Sve što ja mogu učiniti jest igrati svoju igru i pružati najbolje od sebe«, zaključio je.


Bosansko-hercegovački vezni igrač Juventusa, Miralem Pjanić, rekao je kako je trener Massimiliano Allegri tražio od njih strpljivu igru nakon što je Porto u 27. minuti ostao s igračem manje.


»Rekao nam je da ostanemo mirni i ne srljamo. Poslušali smo njegove riječi i na kraju uvjerljivo slavili«, rekao je 26-godišnji Pjanić.


»Dobro smo proučili Porto uoči ove utakmice i znali da se dobro brane. Štoviše, čak su se i bolje branili nakon što su ostali s desetoricom igrača. Mi smo nastavili igrati svoju igru, umarajući ih, pa pogodili u pravom trenutku«, dodao je.


Smatra kako je pobjeda zaslužena jer su od početka dobro upravljali utakmicom.


»Sada se moramo pobrinuti da dovršimo posao u Torinu«, istaknuo je.