Serie A

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza potvrdio da će Italija imati prvaka, čak i ako se prvenstvo prekine

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Moramo pronaći rješenje, a idealno bi bilo da se preostale utakmice igraju do 30. srpnja. Moramo se i pridržavati propisa i onoga što dolazi iz najviših političkih i znanstvenih ureda - kaže Gravina



RIJEKA O nastavku nogometne sezone u Italiji još se pregovara, nije sigurno hoće li se ona u potpunosti prekinuti ili će se preostale utakmice na ljeto odigrati. Ipak, ono što je sigurno i potvrđeno od strane predsjednika Talijanskoga nogometnog saveza jest da će prvak sigurno biti proglašen.


Gabriele Gravina za talijanske je medije kazao i kako je prva želja i cilj Saveza završiti sezonu. 


– Imamo plan kojemu smo dali apsolutni prioritet. Bili bismo sretni kada bi se sezona završila odigravanjem preostalih utakmica te smo u kontaktu s FIFA-om oko produženja ugovora koji traju do 30. lipnja – objasnio je Gravina dodajući kako bi idealno bilo kada bi se utakmice mogle odigrati do 30. srpnja. 




– Moramo pronaći rješenje, a idealno bi bilo da se preostale utakmice igraju do 30. srpnja. Moramo se i pridržavati propisa i onoga što dolazi iz najviših političkih i znanstvenih ureda. Čak i ako ne možemo nastaviti sa sezonom, željeli bismo sačuvati vrijednost sportskog natjecanja koje se odvijalo na terenu. Razmišljamo o Scudettu te još uvijek moramo doći do zaključka oko plasmana u europska natjecanja, ispadanja i ulaska u ligu – kaže predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza.


Gravina ipak mora biti svjestan da lige moraju biti zaključene do 30. lipnja, kao što su čelnici UEFA-e nekoliko puta spominjali, a prema trenutnome poretku Juventus bi došao do još jednog naslova prvaka, dok bi u Ligu prvaka išli i Lazio, Inter te Atalanta.