Dobio otkaz

Poželjeli mu sreću: Frank de Boer više nije trener Intera

Hina

foto Reuters

foto Reuters



Talijanski prvoligaš Inter u ponedjeljak je dao otkaz nizozemskom treneru Franku de Boeru nakon što je pobijedio u samo četiri utakmice u prvih 11 kola talijanskog prvenstva. 


Inter je pao na 12. mjesto na ljestvici nakon što je u nedjelju izgubio 0-1 od Sampdorije, što im je peti poraz od početka prvenstva. U Europskoj ligi milanski klub  je u svojoj skupini zadnji.


Inter je objavio da će  momčad u četvrtak u utakmici Europske lige protiv Southamptona voditi trener mladih Stefano Vecchi. 




De Boer je potpisao trogodišnji ugovor na ljeto kada je na klupi Intera zamijenio Roberta Mancinija. Tada je otišao iz Ajaxa gdje je sam dao otkaz nakon neuspjeha u osvajanju naslova nizozemskog prvaka. 


“Klub zahvaljuje Franku i njegovom stožeru za posao koji su obavili i želi im sreću u budućnosti”, stoji u priopćenju Milana.


Inter, tradicionalno jedan od tri najveća talijanska kluba uz Juventus i gradskog rivala Milan, imenovao je 46-godišnjeg De Boera trenerom 9. kolovoza, dva tjedna prije početka sezone, nakon što su sporazumno raskinuli ugovor s Robertom Mancinijem.


Prije toga je De Boer šest godina vodio Ajax s kojim je četiri puta osvajao naslov nizozemskog prvaka, a na ljeto je dao otkaz jer im je zbog poraza u zadnjem kolu izmaknula još jedna titula prvaka.