Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Španjolci u akciji

Portugalac ide na sud: Mourinho optužen za utaju poreza

Jose Mourinho / Foto: REUTERS
Jose Mourinho / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2017. u 18:20 2017-09-29T18:20:45+02:00

Španjolsko državno odvjetništo tvrdi da je koristio porezna utočišta Britanske Djevičanske Otoke i Irsku kako bi nezakonito izbjegao plaćanje poreza od zarade ostvarene na temelju sponzorskih i reklamnih ugovora

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho mora u studenom izaći pred suca u Španjolskoj pod optužbom da nije platio 3,3 milijuna eura poreza na dohodak od sponzorskih ugovora dok je bio na klupi Real Madrida tijekom 2011. i 2012. godine.

Mourinho će 3. studenog morati dati izjavu na sudu u madridskom predgrađu Pozuelo de Alarcon.

Mourinho je još jedan u nizu nogometnih djelatnika optuženih za poreznu prijevaru. Španjolsko državno odvjetništo tvrdi da je koristio porezna utočišta Britanske Djevičanske Otoke i Irsku kako bi nezakonito izbjegao plaćanje poreza od zarade ostvarene na temelju sponzorskih i reklamnih ugovora.

Prije njega je zbog toga već optuženo više nogometaša među kojima Cristiano Ronaldo i Radamel Falcao čiji je zastupnik Portugalac Jorge Mendes, koji zastupa i Mourinha.
Mourinho je doveo Luku Modrića u Real Madrid u kolovozu 2012. godine iz londonskog Tottenhama, a klupu je napustio u ljeto 2013. kada je otišao u Chelsea. Sada je trener Manchester Uniteda.

Mourinho će 3. studenog morati dati izjavu na sudu u madridskom predgrađu Pozuelo de Alarcon.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.