Europska liga

Porazi Intera i Fiorentine, golovi Brozovića i Eduarda, za pobjedu Crvenih vragova zabio i Ibrahimović

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Talijanski nogometni prvoligaš Inter poražen je na gostovanju u Izraelu od Hapoel Be'er Sheve 2-3 u susretu 5. kola K skupine Europske lige ostavši bez izgleda za 'euro-proljeće'



U susretu 5. kola A skupine Europske lige Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Feyenoord 4-0, dok je Roma u susretu E skupine na Olimpicu porazila Viktoriju Plzen 4-1.


Golove za pobjedu ‘Crvenih vragova’ koja ih je vratila u igru za prolaz, zabili su Wayne Rooney (35), Juan Mata (69), Zlatan Ibrahimović (75) i Linegard (90+1).


U drugom dvoboju iz skupine Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Zorju 2-0 golovima Stocha (59) i Kjaera (67)




Fener vodi na ljestvici sa 10 bodova, na drugom mjestu je ManU s devet bodova, Feyenoord ima sedam, a Ukrajinci su na začelju s dva boda.   


Roma je u skupini E slavila protiv Viktorije Plzen 4-1 osiguravši prvo mjesto u skupini. Trostruki strijelac za talijanski sastav bio je Džeko (12, 61, 89), a pogodak je postigao i Perotti (81), dok je strijelac za goste zabio Zeman (19).


U drugom susretu Astra Giurgiu je u Beču pobijedila Austriju 2-1. Poveli su domaćini golom Rotpullera (58), izjednačio je Florea u 79. minuti, a pobjedu gostima donio je Budescu iz kaznenog udarca u 89. minuti. Austrija je od 65. minute igrala bez isključenog Grunwalda.


Ognjen Vukojević nije nastupio za Austriju.


Na ljestvici vodi Roma sa 11 bodova, Astra ima sedam, Austrija pet, a Viktorija je na začelju s tri boda.


U skupini F Genk je pobijedio Rapid 1-0 golom Karelisa u 11. minuti. Ivan Močinić nije nastupio za Rapid, dok je Matej Jelić ušao u 86. minuti.


Pobjedu je ostvario i Athletic Bilbao koji je porazio Sassuolo 3-2. Gosti su poveli u 2. minuti autogolom Balenziage, no baskijski sastav je uspio okrenuti rezultat postigavši tri gola, a strijelci su bili Garcia (10), Aduriz (59) i Lekue (79). Talijani su u 85. minuti smanjili golom Raguse.


Na ljestvici vode Genk i Athletic sa po devet bodova, dok Rapid i Sassuolo imaju po pet bodova.


 Talijanski nogometni prvoligaš Inter poražen je na gostovanju u Izraelu od Hapoel Be’er Sheve 2-3 u susretu 5. kola K skupine Europske lige ostavši bez izgleda za ‘euro-proljeće’, a drugi pogodak za talijanski sastav zabio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.


Među strijelce se upisao i Eduardo da Silva postigavši treći pogodak za Šahtar u uvjerljivoj pobjedi protiv Konyaspor 4-0 kojom je ukrajinski sastav potvrdio prvo mjesto u skupini. Brazilskom napadaču s hrvatskom putovnicom asistirao je Darijo Srna.


Inter je u Izraelu imao vodstvo 2-0, ali se u drugom dijelu igra talijanskog velikana raspala. Gosti su poveli u 13. minuti golom Icardija, a 12 minuta kasnije Hapoelovu mrežu je zatresao Brozović lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Domaćin je u 58. minuti smanjio golom Maranhaoa, deset minuta kasnije dogodio se ključni trenutak utakmice. Handanovič je skrivio kazneni udarac i pritom zaradio isključenje. Nwakaeme je realizirao najstrožu kaznu, a potpuni preokret i veliko slavlje domaćinu donio je Sahar u sudačkoj nadoknadi.


Brozović je odigrao cijeli susret, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 60. minuti. Ovim porazom Inter je kolo prije kraja ostao bez izgleda za nastavak natjecanja.


U drugom susretu ove skupine Sparta je u Pragu pobijedila Southampton 1-0 golom Coste (11). Česi su tako osigurali prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, Southampton i Hapoel imaju po sedam bodova, a na začelju je Inter s tri boda.


Šahtar je u susretu H skupine u Lavovu bio uvjerljivi protiv Turaka upisavši i petu pobjedu. Šahtar je i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto u skupini, a sada je u prilici okončati natjecanje u skupini s maksimalnim brojem bodova.


Golove za Šahtar zabili su Bardakci (11-ag), Dentinho (36), Eduardo (67) i Bernard (74). Srna je odigrao cijeli susret, dok je Eduardo ušao u igru u 64. minuti, dvije minute prije nego što je zabio za 3-0.


U drugom susretu iz ove skupine Gent i Braga su odigrali 2-2, a sva četiri gola pala su u prvom poluvremenu. Gosti su vodili 1-0, 2-1, no Gent se spasio. Strijelci za belgijski sastav bili su Coulibaly (31) i Miličević (39), a za goste Stoiljković (14) i Hassan (36).


Na ljestvici vodi Šahtar (15), ispred Brage (6), Genta (5) i Konyaspora (1).


Fiorentina je u skupini J kod kuće izgubila 2-3 od PAOK-a. Gosti su vodili 2-0, ‘viole’ su uspjele izjednačiti, no Grci su u sudačkoj nadoknadi došli do važne pobjede koja ih ostavlja u igri za prolaz.


Gosti su vodili 2-0 golovima Šahova (5), Camposa (26), potom su Bernardeschi (33) i  Babacar (50) izjednačili, a kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pogodaka Rodrigues je zabio za Grke. Moglo je biti i još golova. Domaćin je u prvom poluvremenu dva puta uzdrmao okvir gola – Bernardeschi u 19. minuti, te Cristoforo u 21. minuti. Vratnicu je pogodio i gostujući veznjak Rodrigues u osmoj minuti.


Milan Badelj je odigrao cijeli susret za Fiorentinu, Hrvoje Milić je igrao do 50. minute, dok Nikola Kalinić nije nastupio. Za goste je cijeli susret odigrao Marin Leovac.


U drugom susretu Slovan je u Bratislavi pobijedio Karabah 3-0 golovima Vucha (11) i Komiličenka (56-11m, 62). Na ljestvici vodi Fiorentina (10), ispred Karabaha (7), PAOK-a (7) i Slovana (4).


U susretu skupine I Krasnodar i RB Salzburg su odigrali 1-1. Za goste je pogodio Dabbur (37), a izjednačio je Smolov (85). U redovima austrijskog sastava cijeli susret odigrao je Josip Radošević.


Schalke je u drugom susretu pobijedio Nicu 2-0 i potvrdio prvo mjesto. Golove su zabili Konopljanka (14) i Aogo (81-11m).


Schalke vodi sa 15 bodova, Krasnodar je drugi sa sedam, dok RB Salzburg ima četiri boda. Nica je zadnja s tri boda.