Demokracija na djelu

Policija izbacila sa stadiona Bernabeu 250 navijača jer su tražili ostavku Pereza!

Hina

Florentin Perez/Foto Reuters

Florentin Perez/Foto Reuters

Riječ je o 250 pripadnika skupine Ultras Sur koja je pozivala Floretina Pereza na ostavku



MADRID Španjolska policija izbacila je u srijedu sa stadiona Santiago Bernabeu oko 250 navijača Real Madrida, koji su tijekom utakmice osmine finala kupa protiv Leganésa tražili ostavku klupskog predsjednika Florentina Péreza.


Time se je nastavio sukob prvog čovjeka europskog prvaka s radikalnom navijačkom skupinom Ultras Sur, kojoj je od 2014. godine zabranjeno okupljanje na stadionu Santiago Bernabéu zbog sigurnosnih razloga. Budući da Real raspolaže imenima svih nositelja godišnjih i kupljenih ulaznica, pripadnici navijačke skupine Ultras Sur vidljivi su jedino na slabo posjećenim kup utakmicama, kada uspijevaju kupiti karte koje su puštene u slobodnu prodaju. Donji dio južne tribine, gdje su se prije okupljali pripadnici Ultras Sura, prepušten je malim udrugama navijača poznatima u Španjolskoj pod imenom »penas«.


»Floretino, ostavka«, grmilo je u srijedu navečer s lijeve strane središnje tribine, gdje je bilo oko 250 pripadnika Ultras Sura koji su nastojali potaknuti publiku na stadionu na skandiranje protiv predsjednika. No, to im nije pošlo za rukom. Umjesto toga, »penasi«, koje Ultras Sur naziva Pérezovim plaćenicima, okrenuli su se prema »ultrasima« te su ih častili pogrdnim uzvicima »kokošari«.




Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena 20-ak policajaca došlo je na tribinu gdje se nalazilo oko 250 »ultrasa«, te su ih udaljili sa stadiona, a pritom »neželjeni« navijači nisu pružali otpor.


Skupina Ultras Sur, prema procjeni policije u Madridu, ima oko 600 pripadnika, a prije tri mjeseca policija je izvijestila kako uspješno kontrolira grupu iako je primjetan porast broja mlađih članova.