Serie A

Pogledajte kako je Slovenac Josip Iličić zabio gol Torinu s 45 metara

Hina

Josip Iličić/Foto REUTERS

Josip Iličić/Foto REUTERS



TORINO Slovenski nogometni reprezentativac Josip Iličić ostvario je ‘hat-trick’ u uvjerljivoj pobjedi njegove Atalante od 7-0 (3-0) na gostovanju u Torinu, a drugi od svoja tri pogotka postigao je udarcem sa 45 metara.


Iličić je otvorio golijadu momčadi iz Bergama u 17. minuti, kad je veći dio posla obavio Palomino, a na njegov ubačaj 31-godišnji Slovenac samo je podmetnuo nogu i poslao loptu u mrežu. Na 2-0 povisio je Gosens u 29. minuti, a u sučevom dodatku prvog poluvremena Zapata je realizirao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja na Iličiću.


U 53. minuti slovenski nogometaš je pokazao iznimnu snalažljivost, kad je dosuđeno igranje rukom igrača Torina oko sredine igrališta. Iličić je primjetio da je domaći vratar izašao na rub kaznenog prostora i bez oklijevanja pucao prema vratima te preciznim udarcem prebacio nemoćnog Sirigua.




Samo minutu poslije Slovenac je kompletirao ‘hat-trick’ i postigao svoj 13. pogodak u ovoj sezoni Serie A.


Do kraja utakmice Torino je ostao s dva igrača manje zbog drugog žutog kartona Izza (76. minuta) i izravnog crvenog kartona Lukiću (89.), a Kolumbijac Luis Muriel postigao je još dva pogotka za Atalantu – u 86. minuti iz kaznenog udarca, te dvije minute poslije na asistenciju kapetana Alejandra Gomeza.


Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ušao je u igru u 57. minuti.


Nogometaši Genoe osvojili su značajan bod u borbi za opstanaka u talijanskoj Serie A, odigravši na gostovanju kod Fiorentine 0-0. Gosti mogu žaliti za propuštenom prilikom, jer su u 15. minuti imali kazneni udarac, ali je vratar Fiorentine Bartlomiej Dragowski obranio pokušaj Domenica Criscita.


Hrvatski nogometaši nisu sudjelovali u ovom dvoboju. Milan Badelj ostao je na klupi za pričuve Fiorentine, a Marko Pajač je bio u istom statusu kod Genoe.


U prvoj utakmici subotnjeg programa nogometaši Bologne slavili su sa 3-1 na gostovanju kod SPAL-a.


Vodeći Juventus ima 51 bod, četiri više od drugoplasiranog Intera. Treći je Lazio sa 45 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca. Na četvrto mjesto se sa 38 bodova probila Atalanta. Isti broj bodova ima Roma, ali i utakmicu manje. Torino je na desetom mjestu sa 27 bodova.