Argentinski stručnjak

Pochettino nakon pet godina napušta Tottneham, ali ne bi dugo trebao biti bez posla

Hina

Mauricio Pochettino / REUTERS

Mauricio Pochettino / REUTERS

Najveći uspjeh na klupi Spursa 47-godišnji Argentinac je ostvario prošle sezone doguravši do finala Lige prvaka u kojem je Tottenham izgubio od Liverpoola.



Engleski nogometni prvoligaš Tottenham u utorak je otpustio argentinskog trenera Mauricia Pochettina (47), koji je pet godina proveo za kormilom Spursa.


Pochettinu su presudili loši rezultati u domaćem prvenstvu, Spursi su trenutačno na skromnom 14. mjestu. No, u Ligi prvaka imaju velike šanse da se plasiraju u nokaut fazu, a za to im je potrebna pobjeda na domaćem terenu protiv Olympiakosa u susretu koji se igra za tjedan dana. 


Pochettino je stigao u Tottenham u svibnju 2014. iz Southamptona u kojem se zadržao samo jednu sezonu, a prije toga je tri godine vodio Espanyol. Najveći uspjeh na klupi Spursa 47-godišnji Argentinac je ostvario prošle sezone doguravši do finala Lige prvaka u kojem je Tottenham izgubio od Liverpoola. Nagađa se kako bi Pochettino mogao karijeru nastaviti u Manchester Unitedu ili PSG-u, dok za njegovo mjesto na klupi Tottenhama konkuriraju Eddie Howe (Bournemouth), Julian Nagelsmann (Leipzig) i Carlo Ancelotti (Napoli).