Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
17. siječnja 2020.
Hajdukovci na okupu

Počele pripreme na Poljudu, Said, Filip, Memolla i Šehić prebačeni u drugu ekipu

Saša Bjelanović/M. CIKOTIĆ/PIXSELL
Saša Bjelanović/M. CIKOTIĆ/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 13:06 2019-01-03T13:06:58+01:00

Said je igrač koji je prošle godine bio prvi strijelac i nastojat ćemo ostvariti transfer. Realizacija nije blizu, ali se radi na tome. Objasnio sam mu situaciju, on je to i prihvatio. Mi imamo dosta upita i interesa za njega, mislim da mu ova situacija neće puno odmoći - rekao je sportski direktor Saša Bjelanović

SPLIT Prvog dana priprema za nastavak sezone, trener Hajduka Siniša Oreščanin imao je na raspolaganju sljedeće igrače: Josip Bašić, Ivica Batarelo, Dino Beširović, Jakov Blagaić, Goran Blažević, Domagoj Bradarić, Mijo Caktaš, Jairo, Ivan Delić, Tomislav Duka, André Fomitschow, Ádám Gyurcsó, Adrian Ismajli, Mirko Ivanovski, Josip Juranović, Stanko Jurić, Anthony Kalik, Franko Kovačević, Leon Kreković, Marin Ljubić, Božo Mikulić, Darko Nejašmić, Ante Palaversa, Luka Pasariček, Jurica Pršir, Emir Sahiti, Michele Šego, Tonio Teklić, Fran Tudor, Stipe Vučur i Mario Vušković.

Sutra će se priključiti Hamza Barry i Borja Lopez, dok je s reprezentacijom Libanona na AFC Azijskom kupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima do drugog dijela siječnja Bassel Jradi. Josip Posavec je bolestan i priključit će se naknadno.

Steliano Filip, Hysen Memolla, Ahmed Said Said i Edin Šehić su pozvani na početak priprema druge momčadi 10. siječnja na Poljudu.

Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović prvog dana početka priprema pred nastavak sezone je rekao:

- Mi imamo neke svoje ideje i planove kako odraditi prijelazni rok. Tek je počeo, mnogo toga će ovisiti o tržištu. Normalno je da se u ovoj fazi kontaktira, skupljaju informacije o puno igrača. Znamo koji su nam prioriteti. Najpotrebnije su nam pozicije stopera i napadač, sve radimo u koordinaciji s trenerom i stožerom.

Said je prebačen u drugu momčad.

- Said je igrač koji je prošle godine bio prvi strijelac i nastojat ćemo ostvariti transfer. Realizacija nije blizu, ali se radi na tome. Objasnio sam mu situaciju, on je to i prihvatio. Mi imamo dosta upita i interesa za njega, mislim da mu ova situacija neće puno odmoći.

Zatim je dodao da nitko od ovih koji su prebačeni u drugu momčad neće ići u Tursku, pa odgovorio na pitanje koliko toga diktira financijska situacija, ima interesa za mlade igrače...

- Nije od jučer da Hajduk uprihođuje i zatvara budžet s prodajom igrača. Nažalost, nama i dalje taj prihod omogućava pokrivanje tekućih potreba kluba, tako da će i ovaj prijelazni rok biti u tom smjeru. Zadani su ciljevi, ali nama je apsolutno prioritet zadržati mlade igrače koji su traženi. Oni su bogatstvo kluba na kojima želimo graditi priču, napravit ćemo sve da ih zadržimo.

Neka imena potencijalnih pojačanja su počela izlaziti...

- Puno imena se spominje. Imamo svoje ideje i razgovore, ali o tome ne bih. Za nepunih mjesec dana nam je utakmica u Osijeku, tako da nam je u ointeresu da se kadar što prije definira. Svi su u Hajduku na prodaju, a koga bi mi želili i za koga ponude dolaze, to je drugo pitanje. Imamo svoje ideje koga bi zadržali, a koga ne bi. Moramo gledati i da ne oslabimo momčad.

O ozlijeđenima je kazao:

- Ismajli i Lopez bi se trebali vratiti na početku npriprema u Turskoj, Beširoviću treba još mjesec i pol do povratka na teren. Posavec je trenutno bolestan, ali će do odlaska u Tursku biti u kadru.

Izabran je novi Nadzorni odbor... 

- Na prvoj sjednici NO-a u subotu 5. siječnja ćemo se imati vremena bolje upoznati - kazao je Bjelanović te zaključio s pogledom na sljedeću sezonu:

- Cijela ova sezona je tranzicijska, gdje pokušavamo napraviti temelje za 2019./20., gdje bi startna pozicija svlačionice bila puno povoljnija nego na početku ove sezone. Bez obzira na puno problema, rezultat nam uvijek mora biti imperativ.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.