Siniša Oreščanin

Pobjedom protiv Istre 1961 želimo osigurati Europu i to je najbitnije

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL



SPLIT Trener Hajduka Siniša Oreščanin najavio je susret koji bijeli igraju u nedjelju s Istrom 1961 na praznom Poljudu.


– Čeka nas utakmica kojom bi mogli matematički osigurati ulazak u Europu. To je ono što smo se potajno nadali kada smo dolazili.


Kakvu Istru očekujete?




– Zadnja dva dana pričamo, analiziramo. Ne mogu znati što se događa u glavama i što planiraju s daljnjim radom. Njima su ovo idealne utakmice za pripremu dodatnih kvalifikacija za tri tjedna. Hajduk na Poljudu je idealan protivnik za vidjeti kako će reagirati igrači u tim situacijama.


Stvara li vam dodatni pritisak činjenica da se Caktaš bori za prvog strijelca lige?


– Neće to biti problem, nismo do sada nikada te stvari potencirali. Momčad je kroz polusezonu izbacila Miju, igra je ta koja nosi da se nađe u šansama. 


Kakav je zdravstveni karton?


– Vučur, Mikulić i Juranović nisu u kadru.


Mora li u prvih 11 ući Ismajli?


– Mora se samo umrijeti.


Je li Rudeš bio najbolje izdanje nakon Rijeke?


– Gledamo kontekst utakmice. Kada uspoređujete s Rijekom rano smo zabili pogodak.


Poljudski debi imali ste protiv Istre, također bez navijača?


– Naravno da će nam puno nedostajati publika. Poljud je 12. igrač, to nije nikakva topla voda. Taj prijašnji susret je bio zahtjevan. Kada smo igrali s njima u Puli, niti želim, niti mogu, niti znam što se događa unutar kluba. Ima puno stranaca. Mislim da je po transfermarktu Istra za sredinu HNL-a, nije za mjesto na kojem se nalazi. Vidim pojedinačnu kvalitetu u Istri. Nastojat ću kroz ovih par dana dati važnost na utakmicu, može biti vrlo komplicirana. Istra nema što izgubiti, igraju pripremu za kvalifikacije. 


Najavili ste ušuljavanje u Europu, jeste li zadovoljni zbog toga?


– Osjećaj je dobar, ali pokušavam biti na zemlji. Dogovorili smo se nakon Rudeša da imamo dva tjedna za odraditi. Prije početka petog mjeseca rekli smo da nam je ovo priprema za budućnost. Osjećaj je dobar, ali još uvijek nismo osigurali Europu, ozbiljnost mora biti prisutna.


Jeste li ponosni što je ekipa napravila?


– Nisam tip od velikih riječi, volio bih da netko drugi to kaže. Zahvalan sam svom stožeru i momčadi na način kojim smo funkcionirali pola godine. 


Treće mjesto bi dosta značilo zbog većeg odmora na ljeto?


– Hajdemo mi najprije osigurati Europu, a onda možemo pričati o trećem mjestu. To je pitanje više vezano za obje utakmice. Idemo odraditi Istru, pa ćemo vidjeti dalje. Koliko čujem navijači će biti oko nas, bit će podrška u gradu. Htjeli bismo zadnju utakmicu na Poljudu završiti dobrim dojmom i bodovima.


Kako ste zadovoljni igrom Palaverse protiv Rudeša?


– Momčad je jako dobro reagirala. On je jedan kotačić, kada momčad funkcionira onda i on ima svoju ulogu kao što je bio slučaj protiv Rudeša – rekao je Orešćanin.