Nevjerojatna greška

Pobjeda reprezentacije U-21 dovedena u pitanje: Fiolić nastupio iako nije bio u zapisniku!

Ivana Vaupotić

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Foto: Marko Todorov / CROPIX



ZAGREŠIĆ   Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Estoniju, ali veliko je pitanje hoće li upisati te bodove. Naime, na početku drugog dijela izbornik Nenad Gračan na teren je poslao Josipa Fiolića, čije ime se nije nalazilo u službenom zapisniku. Vrlo brzo su se na hrvatskoj klupi mogle vidjeti užurbanost i nervoza, koje su jasno sugerirale da je stručni stožer shvatio o čemu se radi.


Oko 70. minute delegat UEFA-e Aristeidis Stavropoulos došao je do četvrtog suca Ioannisa Anastasioua na konzultacije. Neposredno nakon toga svečanu ložu je napustio predsjednik HNS-a Davor Šuker, uputivši se u utrobu stadiona. Po svemu sudeći, i do njega je stigao glas o nevjerojatnom propustu. Istodobno, Stavropoulos je mobitelom razgovarao s nekim, vjerojatno iz Nyona, a potom je isti aparat iskoristio za snimanje Fiolića u igri.


– Radi se o tehničkoj pogrešci. U komunikaciji smo s UEFA-om i čekamo da se to riješi – rekao je Antonio Pavlović iz HNS-a na press konferenciji kada je Gračanu servirano pitanje o Fioliću.




U toj situaciji izbornik nije stigao ni otvoriti usta, dok je  Šuker samo odmahivao rukom kada je trebao progovoriti o cijelom slučaju. Nije teško naslutiti da bi ovaj propust mogao donijeti nešto više od sramote.


Slabašne Estonce već je u 5. minuti načeo Domagoj Pavičić. Finta tijelom otvorila mu je prostor za prodor po sredini terena i udarac sa dvadeset metara – 1:0.


Nakon gola Hrvatska je i dalje imala inicijativu, ali sve to je izgledalo prilično rastrgano i jalovo. Doduše,kvrgavi teren u Zaprešiću više je odgovarao tehnički slabijim gostima, koji su u nekoliko navrata uspjeli stići do šesnaesterca Dominika Livakovića. Srećom, nisu izborili priliku za udarac.


Karlo Bartolec  je u 40. minuti izborio jedanaesterac, nakon kontakta s Madisom Vihmannom. Vaikla je obranio udarac Stipe Perice s bijele točke, ali lopta se sretno odbila u noge izvođača  – 2:0.


U nastavku je Hrvatska igrala na mahove, kao da i igrači znaju da se dogodila nevjerojatna adminstrativna greška, koja bi ih mogla skupo koštati. Igrala se 53. kada je Robert Kirrs iskoristio manjak koncentracije u domaćim redovima – 2:1.