Dinamo vs. Benfica

Planule ulaznice za Benficu, u prodaji još samo sjever

Hina

Traži se ulaznica viška za Maksimir/Foto L. STANZL/PIXSELL

Traži se ulaznica viška za Maksimir/Foto L. STANZL/PIXSELL



ZAGREB Već prvog dana prodaje ulaznica za susret osmine finala Europske lige Dinamo – Benfica rasprodane su ulaznice za tribine zapad dolje, zapad gore i istok, objavili su iz redova hrvatskog prvaka.


U prodaji su još uvijek ulaznice za tribinu sjever gore i sjever dolje, dok je južna tribina rezervirana za navijače portugalskog velikana.


Cijena ulaznica za ‘sjever’ je 120 kuna, odnosno 180 kuna na dan utakmice. Navala je bila i na ulaznice i na internetu, a zbog ogromnog pritiska sustav je nekoliko puta padao.Već dugo nije bila ovakva ‘ludnica’ za ulaznice Dinama. I za nedavni ogled protiv Viktorije tražila se karta više, međutim ovakva pomama za neku utakmicu u Maksimiru nije viđena već godinama. Navijači su stajali u redu od ranoga jutra kako bi kupili dragocjeni papirić.

Ovoga puta nije bilo šalova, koje je Dinamo dijelio svakom navijaču s kupljenom ulaznicom za utakmicu protiv češkog kluba, no iz kluba su poručili kako navijačima pripremaju posebno iznenađenje.


Prva utakmica osmine finala između Dinama i Benfice na rasporedu je u četvrtak, 7. ožujka, od 18:55h na stadionu Maksimir, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Lisabonu.Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Malo tko je tada mogao pomisliti kako će to biti posljednja europska utakmica ‘modrih’ na proljeće u idućih skoro pola stoljeća. Sve do ove sezone kada je Dinamo osvojio prvo mjesto u skupini D Europske lige, a potom načinio i korak više izbacivši u 16-ini finala Viktoriju Plzen.