Odlasci iz HNK Rijeka

Pilčić potpisao za Kopar, Krstanović na odlasku

Ivan Volarić

Nova Pilčićeva adresa je slovenski prvoligaš iz Kopra, a Rijeku bi tijekom prijelaznog roka mogao napustiti napadač Ivan Krstanović, nezadovoljan dobivenom minutažom na Kantridi



RIJEKA Dražen Pilčić napušta Kantridu. Njegova nova adresa je slovenski prvoligaš iz Kopra. Bivši junior »Rijeke« potpisao je dvogodišnju ugovornu obvezu s Kopranima nakon što su na Kantridi odlučili da mu neće praviti nikakve smetnje.


Pilčić je sporazumno raskinuo ovoga ljeta potpisani ugovor i kao slobodan igrač promijenio sredinu. »Rijeka« je svoje interese zaštitila zadržavši pravo na dio odštetnog zahtjeva u slučaju da se Pilčić izbori za neki unosni transfer iz »Kopra«. Dogodilo se logično nakon što je postalo jasno da se najbolji strijelac Druge HNL prošle sezone neće naigrati kod Matjaža Keka. Uostalom, i za njega, pa i za »Rijeku« (možda jednoga dana dočeka novu priliku u matičnom klubu), najbolje je da negdje igra.  

Pilčićev odlazak po svemu sudeći neće biti posljednji ovoga ljeta. »Rijeku« bi istekom prijelaznog roka mogao napustiti još jedan napadač – Ivan Krstanović. Motivi njegova mogućeg odlaska su slični kao i u Pilčićevu slučaju. Stasiti napadač došao je iz Maksimira nezadovoljan minutažom za koju se nije uspio izboriti ni na Kantridi. Vrlo vjerojatno će tijekom idućega tjedna raskinuti ugovor s »Rijekom« što će sportskom direktoru Srećku Juričiću otvoriti problem – napadača.


Naime, »Rijeka« bi do povratka Danijela Cesarca mogla ostati samo na jednom provjernom napadaču – Leonu Benku. Josip Tadić, na žalost, nije se uspio potvrditi u ovih nekoliko mjeseci. Juričić mora krenuti u potragu za napadačem u finišu prijelaznog roka… Što se Benkove prodaje tiče, sve je izvjesnije da će ostati na Kantridi budući da do sada nije stigla niti jedna ponuda koja bi bila odgovarajuća renomeu prvoga strijelca kluba i lige. Sve ispod milijun eura odštete bilo bi opasno podcjenjivanje igrača, kluba, pa i Miškovićeva ambicioznog projekta koji se razvija željenim putem.