Rijeka vs. Lokomotiva

PRIJETNJE S KAJZERICE “Lokosi” dolaze na Rujevicu pokvariti Rožmanov riječki debi

Ivana Vaupotić

Antonio Mirko Čolak i Denis Kolinger/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak i Denis Kolinger/Foto Arhiva NL

Posebno su opasni na Rujevici, pred svojim navijačima. Došao im je novi trener i sigurno će imati i novu energiju, ali mi tamo idemo po pozitivan rezultat – kaže branič Denis Kolinger.



ZAGREB – Više od uvjerljivog poraza u srazu s Dinamom u prošlom kolu (0:4), sve na Kajzerici je zaboljela izvedba na toj utakmici. Naime, »lokosi su se sasvim pristojno držali sve do 58. minute igre, kada je klub iz Maksimirske 128 zabio drugi gol, a zatim su doslovno popucali po šavovima. Takva utakmica definitivno im nije trebala uoči gostovanja na Rujevici.


– Prošlog vikenda Dinamo je bio bolji jači od nas i zasluženo pobijedio. To je momčad europske vrijednosti koja je favorit protiv svakoga u našoj ligi. Na kraju krajeva, Dinamo to stalno pokazuje na međunarodnoj sceni, a to znači jako puno za naš cjelokupni hrvatski nogomet – objašava Denis Kolinger, kapetan prvoligaša s Kajzerice.


Do spomenutog dvoboja s Dinamom, Lokomotiva je nanizala četiri pobjede i dva neriješena rezultata pod okriljem HT Prve lige, a tome je dodala i proboj u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Iako je taj poraz prekinuo lijepu seriju rezultata, u klubu nema drame




– Početkom ovog tjedna analizirali smo utakmicu s Dinamom. Obratili smo pažnju na detalje i shvatili smo u kojim segmentima smo pravili greške. Naravno, to ćemo pokušati popraviti već u idućoj utakmici. Sada uzdignute glave idemo na Rujevicu – dodaje 25-godišnji stoper.


Prvi ovosezonski dvoboj s Rijekom »lokosima« je donio poraz u zadnjim sekundama igre. Bila je to ona utakmica u kojoj je Mirko Antonio Čolak na kraju sudačke nadoknade zakucao loptu pod prečku gola Ive Grbića.


– Tada stvarno nismo imali sreće. Na toj smo utakmici stvorili nekoliko dobrih prilika za vodstvo, a na kraju smo izgubili u zadnjim sekundama. Međutim, to nas nije poremetilo. Znali smo da nam se to negdje mora vratiti. Sada opet igramo s Rijekom, koja ima odličnu momčad, s puno dobrih individualaca. Posebno su opasni na Rujevici, pred svojim navijačima. Došao im je novi trener i sigurno će imati i novu energiju, ali mi tamo idemo po pozitivan rezultat – zaključuje Kolinger.