Eto pojačanja

PPD Zagreb suspendirao Tina Lučina, moguć je i povratak u Zamet

Igor Duvnjak

Tin Lučin/R. BRMALJ

Tin Lučin/R. BRMALJ

"Što se tiče statusa, sporazumni razlaz je zajednički interes PPD-a Zagreb i Lučina", stoji u priopćenju PPD Zagreba



RIJEKA Hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb je suspendirao svoje prolosezonsko pojačanje, Zamećanina Tina Lučina o čemu se klub oglasio i službenim priopćenjem. Informirajući da je Stegovno povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Lučina, poručuje se javnosti kako je igrač prekršio pravilnik o ponašanju PPD Zagreba kao i stavke ugovora s klubom nakon što se po povratku s juniorskog prvenstva Europe u Sloveniji nije odazvao na početak priprema kluba, niti se pojavio na ranije zakazanom liječničkom pregledu. Poručeno je da je ovaj juniorski reprezentativac do daljnjega je suspendiran, a znakovita rečenica je: “Što se tiče statusa, sporazumni razlaz je zajednički interes PPD-a Zagreb i Lučina”.


U očekivanju izricanja kazne, čekajući koliko će dugo trajati njegova suspenzija, Lučin ništa nije htio komentirati, a inače je poznato da je on već ranije dao zahtjev za raskid ugovora s hrvatskim prvakom. Riječ je o jednom od najvećih talenata riječkog rukometa posljednjih godina, vrsnom organizatoru igre i strijelcu koji je svojedobno bio dospio i na popis A reprezentativaca. Prelazak u PPD Zagreb mu se, međutim, nije pokazao dobitnom kombinacijom. Naprotiv! Značajno je oslabio Zameta, igrački nije profitirao izgubivši cijelu sezonu kojoj skoro pa i nije igrao a od toga naravno nije koristi imao niti PPD Zagreb. Kada se sve uzme u obzir vrlo je realno očekivati razlaz između Tina Lučina i hrvatskog prvaka. U raznim kombinacijama, moguća je i ona Lučinova sa Zametom. Kada bi bila ostvarena riječki klub bi dobio samo tako jedno veliko pojačanje.



 Prometno je na crti rukometaša Zameta ovog ljeta, Ivan Majić je naime i službeno objavio ranije najavljenu odluku da u ponedjeljak odlazi u Dobovu nedaleko Bregane gdje će potpisati ugovor i početi pripreme s tamošnjim slovenskim prvoligašem, s druge strane izgleda da će nadareni Veron Načinović ostati u matičnom klubu.




– Odlučio sam se definitivno za novu sredinu, riječ je o novom sportskom izazovu – kaže Ivan Majić. – Riječ je o nečemu zaista novome, jača je liga, kvalitetniji rukomet, sve je na nekoj višoj razini.


Nakon što je Zamet konačno potpisao ugovor sa ljevorukim bekom Patrikom Martinovićem te još ranije s lijevim bekom Matijom Starčevićem, čeka ga novi krupan posao, postizanje dogovora sa još jednim od riječkih rukometnih dragulja, visokim nadareni m pivotom Veronom Načinovićem. Obavljeni su neki preliminarni razgovori, no još nema ništa »na papiru«.– Najrađe bih ostao u Rijeci – poručio je Veron Načinović iz Ludbrega, gdje je na pripremama kadetske reprezentacije uoči skorašnjeg Europskog prvenstva u Koprivnici. – Obavili smo neke razgovore, vjerojatnije je da ću ostati nego otići, ali o svemu ćemo razgovarati kada se vratim u Rijeku.