Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1n
Sutra: 1° 1° 1n
21. siječnja 2020.
Višak u Gentu

POVRATKA KAO (NE)MOGUĆA MISIJA Duh Franka Andrijaševića se i ovoga siječnja nadvio nad Rujevicu

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL
Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2019. u 13:57 2019-01-08T13:57:21+01:00

Franko Andrijašević stavljen je na transfer listu i nije otputovao sa suigračima u Alicante, gdje će se Gent pripremati za proljetni dio sezone!

RIJEKA Vijest iz Belgije glasi ovako: Franko Andrijašević stavljen je na transfer listu i nije otputovao sa suigračima u Alicante, gdje će se Gent pripremati za proljetni dio sezone! Iz kuta riječkoga provoligaš vijest je to koja na prvu ne znači puno s obzirom na to da Rijeka ne može ući u priču oko otkupa ugovora jer čelnici belgijskog kluba žele vratiti barem veći dio od 4,25 milijuna eura uloženih u njegov transfer, ali s odmakom zimskog prijelaznog roka mogla bi dobiti na težini. Razlog? Jess Thorup, trener Genta, ne računa na Andrijaševića za proljetni dio sezone, izvan momčadi je, i kao najskuplje plaćeni igrač u klupskoj povijesti u ovom trenutku predstavlja mrtvi kapital za belgijski klub, kojem ne ide u prilog činjenica da u ovom trenutku nema kupca Franka.

Gdje je u toj priči Rijeka? S odmakom zimskog prijelaznog roka akcije bijelih mogle bi narasti, jer ako Gent do 31. siječnja ne uspije transferirati Andrijaševića zadržao bi u rosteru igrača na kojega se ne računa. Dakle, ako Gent ostane bez opcija, i posudba Andrijaševića klubu iz kojega su ga doveli bila bi bolje rješenje od tribine. Ako ništa, da Franko svojim igrama podigne vrijednost i možda na posudbi u riječkom dresu dočeka priliku za transfer na ljeto ili iduće zime. Gentu bi to mogla biti prihvatljiva opcija jer bi s proračuna skinuo barem dio Andrijaševićeve plaće i dobio priliku da povrati barem dio ulaganja u njegovu odštetu, a Rijeci jer bi dobila jakog aduta u borbi za naslov prvaka.

Priča je to koju su aktualizirale Sportske novosti i koja se ponavlja već treći prijelazni rok. Prošle zime naš portal je pisao o mogućem Andrijaševićevu povratku u riječke redove (s Rujevice su se diskretno raspitivali kod igrača i Genta na tu temu...), no tada i kao i sada veliki problem predstavljaju njegova primanja od čak 750 tisuća eura po sezoni do 2022. godine kada mu ističe ugovor s Gentom. Doduše, prošle zime Franko nije bio na transfer listi, odnosno u Gentu nisu tako očito pokazali da na njega ne računaju. Duh Franka Andrijaševića se i ovoga siječnja nadvio nad Rujevicu...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.