Nema besplatno

POHLEPA NEMA GRANICA Ovaj je klub odlučio naplaćivati mjesta za djecu koja ulaze s igračima na teren

Ivana Vaupotić

Reuters

Reuters

Antalyaspor je ovog ljeta u svoje redove doveo Samira Nasrija, Jeremyja Meneza i Johana Djouroua, a već dvije sezone kapetan momčadi je Samuel Eto'o. Uprava kluba zaključila da izlazak na teren s takvim zvijezdama ne može biti besplatan



Čelnici turskog prvoligaša Antalyaspora ovog su tjedna još jednom pokazali da pronašli da ambicioznost i pohlepa nogometnih klubova ne poznaje granice. Naime, dotična gospoda odlučila podebljati klupske prihode preko leđa roditelja svojih najmlađih navijača, tako što će ubuduće naplaćivati mjesta za djecu koja uoči početka svake prvenstvene utakmice ulaze s igračima na teren.


Antalyaspor je ovog ljeta u svoje redove doveo Samira Nasrija, Jeremyja Meneza i Johana Djouroua, a već dvije sezone kapetan momčadi je Samuel Eto’o. Uprava kluba zaključila da izlazak na teren s takvim zvijezdama ne može biti besplatan čak ni za djecu. Štoviše, već je objavljen i cijenik prema kojem ta privilegija od dvije-tri minute za utakmice s Galatasarayem, Fenerbahčeom, Bešiktašem i Trabzonsporom košta 350 turskih lira (609 kuna). Po dijetetu.


Doduše, ne može se reći da čelnici kluba iz grada koji s okolicom ima više od dva milijuna stanovnika nisu pokazali socijalnu osjetljivost. Za roditelje nešto plićeg džepa, čija djeca žele izbliza vidjeti svoje nogometne idole, postoje utakmice s preostalim klubovima u Super ligi koje koštaju 200 turskih lira (348 kuna).




Na taj način klub će si kroz sedamnaest domaćih ogleda u prvenstvu priskrbiti 158,862 kuna tijekom jedne sezone, s time da tu postoji i dodatna mogućnost zarade kroz Turski kup.


Unatoč zvijezdama u momčadi, Antalyaspor trenutačno se nalazi na predzadnjem mjestu Super lige, sa šest osvojenih bodova u osam kola. No, čelnici kluba uvjereni su da loš plasman neće utjecati na roditelje koji su spremni ispuniti svaku želju svojim potomcima.