Test ogled

PLJESAK S ISPUNJENIH TRIBINA Nogometaši Lokomotive savladali Orijent 1919 u prijateljskoj utakmici na Krimeji

Igor Duvnjak

Na Krimeji se okupilo petstotinjak gledatelja/D. ŠKOMRLJ

Na Krimeji se okupilo petstotinjak gledatelja/D. ŠKOMRLJ

Bez obzira na to što je riječ o nadmetanju iz kojega nitko nije odnosio bodove, igrači oba sastava su znojem itekako natopili dresove, želeći se publici prikazati u što boljem svjetlu pri čemu su ubrzanim finišem lokosi pobijedili 3:1.



RJIEKA Prijateljska utakmica: Orijent 1919 – Lokomotiva 1:3 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja 500. Sudac Danijel Klarić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Travaglia (8′), 1:1 Maruzin (78′), 1:2 Tuci (83′), 1:3 Tuci (89′).


ORIJENT 1919: Herman (od 65′ Benulić), Vidas, Travaglia (od 62′ Gerc), Ivančević, Antić, Smolčić (od 73′ Babić), Mohorovičić, Šantek, Monjac, Iličić, Črnko (od 62′ Petrović).


LOKOMOTIVA: Grbić, Moharrami, Marković (od 63′ Gluhaković), Petrak (od 63′ Pejović), Majić, Tuci, Cokaj, Kolinger, Tolić (od 63′ Maruzin), Karačić, Emerson (od 63′ Assane).




Gledatelji na dobro popunjenim tribinama u subotnjem rujanskom poslijepodnevu na Krimeji zasluženim su pljeskom ispratili sudionike prijateljskog ogleda, svoje miljenike iz Orijenta 1919 i njihove prvoligaške goste, pobjednike iz Lokomotive, koji su ovim gostovanjem došli uveličati ovogodišnju proslavu stote godišnjice domaćih “crvenih”. Bez obzira na to što je riječ o nadmetanju iz kojega nitko nije odnosio bodove, igrači oba sastava su znojem itekako natopili dresove, želeći se publici prikazati u što boljem svjetlu pri čemu su ubrzanim finišem lokosi pobijedili 3:1.


Uz zavidno zalaganje viđen je i niz lijepih akcija te atraktivnih poteza pri čemu su domaćin Mateo Monjac i gost Indrit Tuci kod nekih golova podsjetili na davno zaboravljene majstore. Konkretno, Monjac je u 8. minuti na desnoj strani naizged dao predugi for, a onda se fintama ala Miloš Šestić poigrao sa zagrebačkom obranom, koja je bila bez suvislog odgovora. Nakon svega je loptu vratio u sredinu Enniju Travagli, koji je zakucao za 1:0. U samom finišu kod 2:1 za Zagrepčane u 89. minuti na istoj toj desnoj strani agilni Sadegh Moharrami je još jednom probio desni bok domaće obrane i vratio prizemnu loptu u sredinu. Kao da je dao znak Indritu Tuciju da zablista. Ovaj je naime loptu petom ala Snješko Cerin poslao u suprotnu, daljnu stativu od koje se ona odbila prema mreži nemoćnog Romana Benulića za konačnih 1:3.