Treće poluvrijeme

PIŠTOLJEM U GLAVU Igrač Napolija opljačkan na cesti nakon pobjede nad Liverpoolom

Igor Duvnjak

Arkadiusz Milik (Napoli)/Foto REUTERS

Arkadiusz Milik (Napoli)/Foto REUTERS

Poljak Milika zaustavili su pljačkaši na motociklu, uperili mu pištolj u lice i natjerali da preda skupocjeni sat.



RIJEKA Umjesto fešte nakon pobjede Napolija nad Liverpoolom za poljskog napadača Napoletanaca Arkadiusza Milika. U noći poslije pobjede dok se bližio svom obitavalištu u sportskom centru Castel Volturno u Varcaturu, dok je bio petnaestak kilometara od odredišta prišli su mu pljaškaši na motociklu velike kubikaže i prisili ga na zaustavljanje. Jedan od dvojice lopova, lica pokrivenog kacigom kao u američkim filmovima mu je uperio pištolj u lice i poručio: Daj mi sat! Milik je reagirao oprezno, nije pružao nikakav otpor, skinuo je skupocjeni ručni sat, Rolex, vrijednosti od oko 7000 eura i mirno ga je predao ga je kako mu je i bilo naređeno. Sve je naravno trajalo kratko, par minuta i nakon toga su dvojica pljačkaša odjurila velikom brzinom prema obližnjoj Licoli i izgubili su se. Poljski nogometaš je samo mogao, kada se oporavio od šoka, obavijestiti klub o tome što mu se dogodilo poslije čega je otišao do najbliže policijske postaje kako bi prijavio napad. Poslije sve se samo može čuti uobičajena poruka da je »započela istraga«.


Milik nažalost nije jedini na listi nogometaša u gradu pod Vezuvom koji su istina miljenici navijača, ali i pljačkaša. Insigne, čiji je pogodak matirao Liverpoola zna nešto o tome. Prije dvije godine opljačkan je dok je bio u automobilu sa suprugom, oteli su mu sat, narukvice i novac koji je imao kod sebe. Slovak Marek Hamšik, koji je najbolji strijelac u povijesti Napolija, je bio meta pljačkaša u tri različite epizode između 2007 i 2013. godine. Ukrali su mu tri sata. Osim toga, 2011. godine u Napulju su pokradene supruge Argentinca Lavezzija i urugvajskog golgetera Cavanija, nakon toga i ona Aronicina. Pritom je Lavezzijeva supruga izrekla niz kritika na račun grada Napulja. Uz to bilo je i drugih sličnih napuljskih neveselih epizoda, pokradeni su Fernandez, Zalayeta, kojeg su čak drogirali u kući i potom ga opljačkali te Navarro, a sistem »pištolj u lice i oteti sat« osjetili su 2012. godine Behrami i dvije godine potom, a Zunigi Behramiju su ukrali sat, u drugoj epizodi i automobil, te je razumljivo bio ogorčen.


Netko u šali koja je pola zbilje veli kako se u nas nogometaši žale da ih kradu suci, u Italiji nogometaše kradu pravi pljačkaši.