Trener Viktorie

PAVEL VRBA: Dinamo je odlična ekipa, ali imam povjerenje u svoje igrače

Hina

Pavel Vrba/Foto REUTERS

Pavel Vrba/Foto REUTERS



ZAGREB Trener Viktorie Plzen Pavel Vrba istaknuo je u srijedu da poštuje Dinamo, ali da vjeruje da njegova ekipa može proći u osminu finala Europske lige.


»Ne bih ništa prognozirao, ali poštujem Dinamo, riječ o odličnoj ekipi. No, mi smo fokusirani na sebe i imam povjerenja u svoje igrače«, kazao je Vrba na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige, koja se igra u četvrtak na Maksimiru u 18.55 sati.


Viktoria je u razmaku od tri dana imala dvije teške utakmice i u obje je upisala pobjede. Prvo je dobila Dinamo 2-1 i to nakon što je gubila 0-1 na poluvremenu, a potom i prašku Slaviju sa 2-0 u derbiju češkog prvenstva.




»Dobro je pobjeđivati, to diže atmosferu. Također, dobra je stvar što smo u prvom susretu protiv Dinama uspjeli preokrenuti rezultat. Velika je vjerojatnost da će biti promjena u Dinamovoj momčadi, ali i mi imamo široku klupu i analiziramo sve moguće situacije«, rekao je trener Viktorie.


Prošle sezone Viktoria je u šesnaestini finala Europske lige eliminirala beogradski Partizan. U Beogradu je bilo 1-1, a u uzvratu je češki prvak slavio sa 2-0.


»Poštujem Partizan, ali Dinamo je ipak kvalitetniji protivnik i sigurno nas čeka teža utakmica nego prošle godine u Beogradu«, napomenuo je Pavel Vrba.


Branič Milan Havel vjeruje u prolaz:


»Znamo da je stadion rasprodan i veselimo se dobroj atmosferi. Neće nam biti lako, ali ova momčad ima dovoljno iskustva i potencijala da prođe dalje«.