Luis Castro

Ovo je za nas najvažnija utakmica u sezoni, u Zagreb smo došli pobijediti

Ivana Vaupotić

Junior Moraes i Luis Castro/Foto D. KOVAČEVIĆ

Junior Moraes i Luis Castro/Foto D. KOVAČEVIĆ

Konopljanka i Solomon su ostali u Ukrajini, ali umjesto njih smo ovdje doveli šest drugih igrača. Naravno, svi oni ne mogu igrati, ali mi ćemo sigurno složiti pravu jedanaestorku za Dinamo – dodaje Šahtarov šef struke.



ZAGREB Suvišno je isticati da Šahtar u Zagrebu namjerava tražiti bodove kojima bi potvrdio svoj rejting u nogometnoj Europi. Najbolji ukrajinski klub već dva desetljeća uredno nastupa u međunarodnim natjecanjima i bilježi sjajne rezultate, među kojima se posebno ističe osvajanje Kupa UEFA u sezoni 2008./09., a to znači mu je Liga prvaka prioritet.


– Naravno, ovo je za nas najvažnija utakmica u sezoni. Dinamo ima četiri boda, baš kao i mi, i sve je još uvijek otvorena. Ova utakmica mogla bi nekoga gurnuti prema osmini finala Lige prvaka – ističe Luis Castro.


Portugalac na klupi Šahtara u Zagrebu će biti lišen usluga trojice ozlijeđenih igrača, Jevhena Konopljanke, Srhija Krivcova i Manora Solomona.




– Smatram da svi naši dečki daju veliki doprinos rezultatima koje postižemo. Konopljanka i Solomon su ostali u Ukrajini, ali umjesto njih smo ovdje doveli šest drugih igrača. Naravno, svi oni ne mogu igrati, ali mi ćemo sigurno složiti pravu jedanaestorku za Dinamo – dodaje Šahtarov šef struke.



Prema njegovim riječima, glavno oružje njegove momčadi je način igre, koji se nikada ne mijenja, bez obzira na suparnika i natjecanje.


 – Pronaći ćemo način za pobjedu nad Dinamom. Tu su najvažnije četiri čimbenika, a to su taktika, psihologija, tehnika i fizička sprema. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći, kako bismo ih uskladili i došli do tri boda u Zagrebu. Naša želja je iznimno velika jer Liga prvaka nam znači neizmjerno puno – objašnjava Castro.


Ukrajinski mediji uhvatili su se sudačkog kriterija Felixa Brycha, uz napomenu da je vrlo strog, te su iz tog razloga htjeli znati jesu li igrači Šahtara pripremljeni na strogost djelitelja pravde.


– U pripremi utakmice bavili smo se našim suparnikom. Suci ne spadaju u kategoriju stvari koje možemo kontrolirati. Naša momčad je spremna na sve – tvrdi 58-godišnji Portugalac.


Njegove riječi potvrdio je i Junior Moraes, koji bi večeras trebao biti u vrhu napada ukrajinskog prvaka. Kako je istaknuo taj 32-godišnji centarfor, Šahtar je u Zagreb došao po pobjedu


– Vrlo dobro znamo koliko je Dinamo opasan. Na našem terenu su igrali vrlo agresivno i kvalitetno. No, vjerujem da ćemo im sada bolje odgovoriti na njihov način igre. Imamo veliku priliku za pozitivan rezultat, i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – zaključuje Moraes.