Nasilnici

‘Ovo je svjetska sramota’: Argentina tražila od ruskih vlasti da hitno deportiraju navijače koji su cipelarili Hrvate

Hina

Screenshot

Screenshot

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima 'cipelare' muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu



Argentinsko ministarstvo sigurnosti identificiralo je četvoricu Argentinaca koji su na stadionu u Rusiji napali dvojicu navijača Hrvatske te će zatražiti njihovo uhićenje i deportaciju, priopćila je u petak argentinska ministrica.


Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima ‘cipelare’ muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu.


»Ta su četvorica nasilnika identificirana na video snimci kako divljački udaraju hrvatskog državljanina. Zatražili smo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. Potpisali smo sporazum kako bi smo čuvali Argentince te kako bi smo bili čvrsti prema onima koji krše zakon«, napisala je argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru. Ondje je objavila i fotografije četvorice nasilnika.




Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu s 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.


Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom.



»Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu«, poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera.


Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.


Taj argentinski list navodi kako je ponašanje četvorice argentinskih navijača bilo »brutalno i neobjašnjivo«. Španjolske sportske novine Marca, koje su video isječak objavile na svojoj internetskoj stranici, taj čin nazivaju »svjetskom sramotom«.


Na snimci se vide i drugi navijači u argentinskim dresovima kako nastoje odmaknuti napadače i spriječiti ih da nastave udarati simpatizere Hrvatske.