Kup Hrvatske

Osijek i Dinamo u polufinalu Kupa, Hajduk ispao u Gradskom vrtu

P. N.

Ante Palaversa (Hajduk) i Ezekiel Henty (Osijek)/D. JAVOROVIĆ/PIXSEL

Ante Palaversa (Hajduk) i Ezekiel Henty (Osijek)/D. JAVOROVIĆ/PIXSEL



OSIJEK Nogometaši Osijeka i Dinama plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske zajedno s Interom i Rijekom koji su to učinili u utorak. Osječani su svladali Hajduk s 2:1 u Gradskom vrtu.


Osijek je poveo u 26. minuti kada je na ubačenu loptu s desne strane naletio Petar Bočkaj i snažnim prizemnim udarcem iskosa pogodio mrežu. U 39. minuti već je bilo 2:0, ponovno je uslijedio ubačaj s desne strane, prihvatio ju je Nigerijac Ezekiel Henty i opalio s desetak metara, a lopta je prošla kroz ruke vrataru Ljubiću i završila u mreži. Samo minutu kasnije pogrešno dodavanje Ljubića ne koristi Hajradinović, splitski vratar mu je uspio obraniti, pa je Hajduk na odmor otišao sa samo dva gola u mreži.


U 47. minuti napadač Osijeka Hajradinović je još jednom išao sam prema vratima Hajduka, no Ljubić je opet obranio. U 56. minuti prva prilika za Hajduk – Mađar Gyursco je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov šut je odsjeo na vratnici. U 60. minuti vratar domaćih Malenica brani opasan udarac Caktaša, a Splićanima su se napadi isplatili u 64. minuti kada je ubačaj Jaira iz blizine Adam Gyurcso proslijedio u mrežu. Hajduk dokraja nije uspio izjednačiti pa su Osječani otišli u polufinale.




Dinamu je za prolaz protiv Slaven Belupa u Maksimiru bio dovoljan jedan pogodak Mislava Oršića u 23. minuti.


Parovi polufinala odredit će se slobodnim ždrijebom, a o finalistima će odlučivati samo jedna utakmica. Domaćinstvo će se također odrediti ždrijebom.