Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Saša Matijaš

Orijent neće biti prolaznik u Drugoj HNL, moći ćemo parirati svima

Saša Matijaš/I. TOMIĆ
Saša Matijaš/I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2019. u 8:24 2019-07-08T08:24:19+02:00

Trener Fausto Budicin okupit će momčad danas u 18.30 sati na Krimeji.

RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas u 18.30 sati na Krimeji počinju s pripremama za nastup u Drugoj HNL. Trener Fausto Budicin okupit će sa svojim suradnicima igrače i odraditi prvi trening u sklopu šestotjednih priprema koje su za klupsku Upravu na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom počele u onom trenutku kada je postalo jasno da će Orijent izboriti ulazak u viši rang natjecanja.

– U proteklih mjesec dana bilo je izuzetno naporno – govori ambiciozni predsjednik Krimejčana. – Radili smo posljednjih tjedana od jutra do mraka, obavljali razgovore s igračima i odrađivali niz drugih priprema za predstojeću drugoligašku sezonu. Što se tiče igrača, zadržat ćemo na okupu većinu prošlosezonskog kadra. Izuzetak su Jergović, koji je preselio u Kanadu, te Weitzer s kojim nismo postigli dogovor. Što se dolazaka tiče imamo dogovoreno sedam, osam igrača. S njima je sve dogovoreno, ali do potpisa ugovora nećemo izlaziti s imenima u javnost. Imat ćemo mlađu ekipu nego prošle sezone. Procijenili smo da u Drugoj HNL treba više trke i agresivnosti i zbog toga smo išli na mlađu i poletniju ekipu.

Nekoliko mladih igrača dolazi na posudbu s Rujevice kao plod dogovora s Rijekom?

– Dovest ćemo trojicu ili četvoricu igrača na posudbu iz Rijeke. Ostali koji dolaze, također su uglavnom mladi igrači.

Po svemu sudeći nećete angažirati neko zvučnije, iskusnije ime što će sigurno izazvati određenu sumnju na spomen Orijentovih ambicija u Drugoj HNL?

– Ima i među tim mladim igračima relativno poznatih imena. Druga HNL je razvojna liga, dakle gro igrača po klubovima čine mladi igrači, a posebno se to odnosi na druge momčadi prvoligaša. Cijela liga će biti mlada i u tom dijelu mislim da nismo pogriješili.

Kakve ciljeve ćete staviti pred momčad?

– Ne možemo kao cilj postaviti ostanak u ligi! Ciljevi ipak moraju biti malo više postavljeni da bi se ostvarili oni primarni. Očekujem da nećemo biti prolaznici u ligi, imamo solidnu ekipu, smatram da ćemo moći parirati svima u ligi - kaže Matijaš.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.