Trijumf u Osijeku

Orijent 1919 više nije hit prvenstva već drugoligaška konstanta

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

 Imali su Osječani dva zicera nakon vodstva, visili smo u tim trenucima, imali premalo samopouzdanja u igri prema naprijed. U nastavak smo ušli s puno ozbiljnijim gardom, napravili smo pritom neke modifikacije u taktičkom smislu i s tim dijelom utakmice doista možemo biti zadovoljni - mirno je trener Orijenta 1919 Fausto Budicin



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 slavili su u derbiju 11. drugoligaškog kola. Krimejčani su slavili na gostovanju kod trećeplasiranog Osijeka II i učvrstili se na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice. 


– Imali su Osječani dva zicera nakon vodstva, visili smo u tim trenucima, imali premalo samopouzdanja u igri prema naprijed. U nastavak smo ušli s puno ozbiljnijim gardom, napravili smo pritom neke modifikacije u taktičkom smislu i s tim dijelom utakmice doista možemo biti zadovoljni – mirno je trener Orijenta 1919 Fausto Budicin sumirao vrijednu pobjedu s potpisom cijele momčadi, ali i nekoliko istaknutih pojedinaca.


Vratar Carlo Berković obilježio je prvo poluvrijeme s nekoliko kvalitetnih obrana, Mateo Monjac je promašivao, ali zabijao kada je trebalo. Dva gola iz prekida zabio je i  branič Ivan Smolčić… Dugo jedna momčad nije izgledala tako goropadno u Gradskom vrtu. Vrijednost pobjede ne umanjuje ni činjenica da je domaćin bio Osijek II. U osječkom prvoligašu su svoje nadarene klince pojačali s nekoliko igrača iz inozemstva, no sve to nije bilo dovoljno da zaustave “crvene” na putu do šeste pobjede. Orijent 1919 više nije hit prvenstva već drugoligaška konstanta.