Atraktivna utakmica

Orijent 1919 i Dinamo igrat će na Krimeji 28. ožujka, na Krimeji još čekaju odgovor s Rujevice

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto Arhiva NL

Mateo Monjac/Foto Arhiva NL



RIJEKA Na Krimeji imaju nekoliko razloga za sjajno raspoloženje počevši od dobroga starta juniorske momčadi u proljetni dio sezone i iznenađujućeg boda osvojenoga na Rujevici, preko remija prve momčadi na otvaranju proljetnog dijela sezone kod Dinama II pa do uspješno obavljene inspekcije stadiona na Krimeji. Stadion je pregledao HNS-ov arhitekt Vibor Granić koji je na istom mjestu bio i prošle godine u ovo vrijeme.


– Tada je bio prilično skeptičan kada smo mu prezentirali što i u kojim rokovima uz pomoć Grada Rijeke mislimo napraviti. Međutim, sada se i sam uvjerio da smo napravili i više nego što smo obećali – kazao je Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba, dometnuvši kako ovoga puta nije bilo ni najmanjih primjedbi. Jasno, kada je riječ o drugoligaškim kriterijima.


Kada su u pitanju oni prvoligaški, onda je jasno da Orijentov stadion vapi za nekim opsežnijim zahvatima pa je u ovom trenutku puno važnije što je Granić vidio na Kantridi koju će Krimejčani prijaviti kao zamjenski prvoligaški stadion. Tri su glavne zamjerke: VAR soba, semafor i brojači na ulazima.




– Svi smo svjesni da Kantrida uz ne tako značajne zahvate može odgovoriti prvoligaškim standardima – rekao je Koljanin koji je ove zime načelno dogovorio prijateljsku utakmicu s Dinamom na Krimeji.


Stigla je i potvrda tog ogleda, koji će se igrati u reprezentativnoj stanci 28. ožujka. Na Krimeji su tako nastavili s nizom prijateljskih utakmica s prvoligaškima (Dinamo, Osijek, Lokomotiva, Istra 1961…), a još uvijek su iščekivanju reakcije s Rujevice. Naime, iz Orijenta 1919 su se nakon verbalnih upitna odlučili i službenim dopisom obratiti Rijeci nudeći mogućnost odigravanja prjateljske utakmice na Krimeji koja bi sigurno privukla veliki broj navijača, međutim odgovor još nije stigao.


Juniori Orijenta 1919 trebali bi ove nedjelje na Krimeji ugostiti Hajduk (u slučaju velike kiše utakmica će biti prebačena na neki drugi teren), seniore na otvaranju proljeća pred domaćom publikom od 15 sati dočekuju BSK. U konkurenciju za momčad vraćaju se Gerc, Monjac i Smolčić, neće biti požutjelog Berkovića i ozlijeđenog Maružina.