Nema licence

Opatijski trećeligaš domaće utakmice igrat će na Kantridi!

Ivan Volarić

Kantrida dišem punim nogometnim plućima/I. VOLARIĆ

Kantrida dišem punim nogometnim plućima/I. VOLARIĆ

Poziv svim navijačima, ljubiteljima nogometa i Armadi! Nećemo nastupiti u crno bijelim već - bijelim dresovima pa neka se Armada osjeća kao kod kuće. Neka svi dođu uživati u dobrom nogometu i ozračju - rekao je trener Opatija Zoran Bogolin.



RIJEKA Sada je i definitivno. Opatijski nogometaši do daljnjega će svoje utakmice Treće HNL – zapad igrati na stadionu na Kantridi! Komisija za Natjecanje i objetke HNS-a nije izdala Opatijcima dozvolu za nastup na njihovu stadion zbog nedostatne prostorije za doping i nekvalitetnog travnjaka, te su “crno bijeli” prisiljeni koristiti zamjenskog igrališta na Kantridi. Netko će reći da je u pitanju pretjerivanje od strane HNS-a (kakvi su drugi stadioni…), a netko da se Opatijcima već duže vremena gleda kroz prste… U svakom slučaju “crno bijeli” će imati tu čast da odigraju svojevrsnu predigru velikog ogleda nogometaša Rijeke i Maribora 8. rujna pred ispunjenom Kantirdom.


– Mi ćemo otvoriti jednu tribinu osim ako zanimanje ne bude veliko! Poziv svim navijačima, ljubiteljima nogometa i Armadi! Nećemo nastupiti u crno bijelim već – bijelim dresovima pa neka se Armada osjeća kao kod kuće. Neka svi dođu uživati u dobrom nogometu i ozračju. Ako je na Krimeju prošle subote bilo 700 onda ja očekujem barem 1000 gledatelja na Kantridi – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca, koji će u svemu lošemu pronaći nešto dobro.


Dobro je da će Opatijci oživjeti Kantridu, da će igrači dobiti dodatni motiv igranja na dobrom travnjaku u inspirirajućem ambijenu, a loše to što se ovom odlukom izbacio nogomet iz Opatije.




– Sve je na gradu Opatiji. Nismo dobili licencu za Treću, a to praktički znači i Četvrtu HNL. Vrijeme je da se u gradu probude iz debelog zimskog sna i kažu idemo raditi stadion. Ne zbog mene nego djece, mladih nogometaša. Izgradili su vrtić, a mi u klubu imamo više djece nego što ih pohađa vrtić. Više od 200 djece je svaki dan na igralištu i bilo je logično da će nam uskratiti licencu jer uvjeti za trening, a kamoli igru, su nemogući za toliki broj djece – rekao je Bogolin.


Opatija u subotu od 17 sati dočekuje pod stijenama Maksimir. Zanimljivo, momčad Gorana Gajzlera prošle je subote gostovala pred ispunjenim tribinama Krimeje, sada će vjerojatno pred solidno popunjene tribine Kantride.