Zaokret "crno bijelih"

Opatijci vratili Marka Bjelanovića i najavili pohod na Drugu HNL!

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Iskusni veznjak i napadač vraća se u opatijske redove nakon što je jesenas branio boje trećeligaškog lidera Vinogradara



OPATIJA Iako se prije nekoliko dana činilo da je angažmanom Redžepija i Petanjeka završio prijelazni rok za ambiciozne Opatijce trenerom Zoran Bogolin uspio je realizirati još jedan za trećeligaške okvire značajan transfer. U opatijske redove vraća se Marko Bjelanović, 28-godišnji napadač ili veznjak, provjereni igrač koji je na trećeligaškim travnjacima sposoban napraviti razliku. Bjelanović je bivši junior Rijeke koji je nosio dres Pomorca, Kustošije, Novigrada i Grobničana, a prije nego što će ponovo odjenuti dres Opatije igrao je u lideru Treće HNL zapad – Vinogradaru. Kada vodećoj momčadi svoje lige uzmeš ponajboljeg igrača onda to nešto govori, a po svemu sudeći Opatijci će do kraja siječnja zatražiti drugoligašku licencu i time najaviti svoj povratak u vrh Treće HNL – zapad u proljetnom dijelu sezone.


– Mi za razliku od drugih imamo gdje igrati – ispunjavamo sve uvjete za Drugu HNL! – govori trener Zoran Bogolin misleći na svoj privremeni dom na Kantridi.


Opatijci će puno lakše ispuniti infrastrukturalne nego sportske uvjete za Drugu HNL za razliku od prošle sezone kada je bilo obrnuto. Opatija je osvojila drugo mjesto, ali nije imala stadion na kojem bi igrala trećeligaški, a kamoli drugoligaški nogomet. Ove sezone se očito promjenilo promišljanje vodećih ljudi u klubu, ali na travnjaku to neće biti nimalo lako ostvariti. Opatijci su jesenski dio sezone zaključili na 14. poziciji s 21 bodom na kontu i čak 15 bodova zaostatka od drugoplasiranih Orijenta i Dubrave, dvaju klubova koji su zatražili drugoligaške licence. Budući da će u viši rang će dvije momčad iz Treće HNL – zapad to znači da Opatijci moraju biti ispred Krimejčana i Zagrepčana… U svakom slučaju moglo bi ovo biti itekako zanimljivo proljeće na trećeligaškim travnjacima posebno ako doista Opatijci doista podnesu zahtjev za dobivanje drugoligaške licence.