Trećeligaški mercato

Opatija dovela braniča iz Švicarske, Krk želi vratara Orijenta

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Orijent pregovara s Mariom Tadejevićem i Edinom Fatićem, a Krk bi osim Berkovića mogao izgubiti i Brdara, te Totića



RIJEKA Orijent 1919, Krk i Opatija, tri primorska trećeligaša, prilično su glasno otvorila zimski prijelazni rok. Prvi će s radom krenuti Opatijci. Trener Zoran Bogolin okupit će momčad 9. siječnja. Na prozivci se očekuje jedno novo ime. Iz švicarskog drugoligaša Pajdea stiže 198 centimetara visoki stoper Filip Petanjek (24 godine). Bivši igrač Zagreba, Sesveta, Hrvatskog dragovoljca, Zavrča… trebao bi učvrstiti opatijsku zadnju liniju koja je jesenas bila izložena čestim kadrovskim promjenama i velikim iskušenjima.


– Prema svim dostupnim informacijama riječ je o igraču koji bi trebao predstavljati značano pojačanje za nas. Velika pojačanja će nam predstavljati i oporavljeni i zdravi Ugrina, Pejanović i Lucić. Još kada bi formu podignuli Kovačevići i Rudani… – ustvrdio je Zoran Bogolin, trener Opatijaca, koji sigurno jesenas nisu rekli sve što su mogli na trećeligaškim travnjacima. Proljeće bi iz njihova kuta gledanja moglo biti puno zanimljivije i produktivnije. Posebno ako se doista Petanjek pokaže kao pojačanje, a ozlijeđeni igrači vrate u formu.


Pregovori


Ni na Krimeji također ne miruju posljednjih dana. Trener Marin Mikac okupit će momčad 10. siječnja. Od novih lica prozivci bi se mogli odazvati Edin Fatić, nekadašnji junior Rijeke s posljednjom adresom u slovenskom Kopru, te iskusni lijevonogi branič Mario Tadejević, nekada prvotimac Rijeke. Ti transferi su još uvijek u fazi pregovora.




– Riječ je o zanimljivim igračima… Nudi nam se dosta igrača. Ne samo iz naše regije, već i iz ostatka Hrvatske, Zagreba. Mnogi su prepoznali projekt Orijenta, međutim, ne mislimo probijati naše financijske okvire, osim toga, nama su prioritet igrači iz Rijeke i okolice koji osjećaju što znači Orijent za Sušak, Rijeku i šire – tumači dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.


Krčki gubici


Najviše bi mogao izgubiti Tomislav Lopac, trener Krka, koji će s treninzima početi 14. siječnja. Otišao je vratar Carlo Berković (Inter), a njegovim putem mogli bi i prvi klupski strijelac Robert Brdar (Češka), te branič Nikola Totić (Novigrad). Boduli su u prvom redu u potrazi za Berkovićevim nasljednikom – provjerenim vratarom. Poznato je da su zainteresirani za usluge Guiliana Popovića, prvoga vratara Orijenta 1919 koji se oporavio od loma ruke. Doduše, pitanje je da li su se na Krimeji spremni tek tako odreći usluga darovitog vratara iza kojega je, do ozljede, vrlo dobra jesen.


– Mnogi naši igrači su dobili u financijskom smislu izdašnije ponude nego što to imaju u Orijentu, međutim, nisu ih prihvatili jer prepoznaju projekt u kojem imaju najbolje uvjete za razvoj i napredak – dodao je Koljanin i neizravno odgovorio na pitanje o mogućoj selidbi Popovića na krčka vrata.


Trećeligaški prijelazni rok tek je počeo, sudeći po uvodnim danima mogao bi biti itekako zanimljiv.