Bijeg od huligana

Odgođeni finale Copa Libertadores 9. prosinca u Madridu!

Hina

Navijači River Platea/Foto REUTERS

Navijači River Platea/Foto REUTERS



BUENOS AIRES Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) je u četvrtak objavila da će se dva puta odgađana uzvratna utakmica finala Copa libertadoresa između Boca Juniorsa i River Plate igrati 9. prosinca u Madridu na stadionu Reala Santiago Bernabeu.


Prva utakmica finala odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri završila je 2:2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce. Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.


Boca se žalila disciplinskom povjerenstvu CONMEBOL-a tražeći isključenje Rivera zbog incidenta, no žalba joj nije prihvaćena. Povjerenstvo je kaznilo River Plate s dvije utakmice pred praznim stadionom i novčanom kaznom u visini 400.000 dolara.




Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez je izjavio da je predsjednik Reala Florentino Perez ponudio stadion Santiago Bernabeu.


– Madrid je grad s najbrojnijim argentinskim stanovništvom izvan Argentine, deseti je najsigurniji grad na svijetu, ima zračnu luku s izvrsnim vezama i grad je nogometne tradicije – kazao je.


Osim toga, dodao je na stadion su dobrodošli navijači obje momčadi, ali za huligane nema mjesta.