Mora na operaciju

Obistinili se najgori strahovi Splićana: Marko Futacs teško ozlijeđen, oporavak će trajati mjesecima

P. N.

Temeljem kliničke i dijagnostičke obrade koja je danas u Splitu promptno učinjena, utvrđeno je da se kod našeg napadača Marka Futacsa radi o ozljedi prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena koja zahtijeva operativni zahvat i dužu postoperativnu rehabilitaciju, objavljeno je na Hajdukovim klupskim stranicama.



Najbolji strijelac Prve HNL u minuloj sezoni, Hajdukov Marko Futacs, izgubljen je za ovu polusezonu, a termin povratka na travnjake je neizvjestan.


Futacs je nezgodno doskočio na jučerašnjem derbiju u Maiskimiru i obnovio ozljedu koljena.


– Temeljem kliničke i dijagnostičke obrade koja je danas u Splitu promptno učinjena, utvrđeno je da se kod našeg napadača Marka Futacsa radi o ozljedi prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena koja zahtijeva operativni zahvat i dužu postoperativnu rehabilitaciju, objavljeno je na Hajdukovim klupskim stranicama.




Kod ovakvih ozljeda, u pravilu oporavak traje minimalno šest do osam mjeseci.


Zanimljivo je da u Hajduku svojem napadaču, unatoč tome što je izgubljen do tko zna kojeg datuma, namjeravaju ponuditi novi ugovor.


– Sve nas je u Klubu rastužio taj događaj, znamo tko je Marko i koliko je puno u prošloj sezoni i na početku ove dao za Hajduk. Sigurno je da će Hajduk to znati cijeniti. Razmišljamo stoga i o tome da mu se ponudi novi ugovor već sada, jer niti u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti da je Marko i kao nogometaš i kao čovjek dio nas – kazao je sportski direktor Mario Branco.