Druga HNL

ORIJENT U VINKOVCIMA Cibalia se bori za drugoligaški ostanak, Vinkovčani računaju na ove bodove…

Ivan Volarić

Edin Fatić, Dominik Mulac, Vedran Gerc i Emanuel Črnko

Edin Fatić, Dominik Mulac, Vedran Gerc i Emanuel Črnko

Bit će sigurno tvrđa utakmica nego u Osijeku, »prljavija« i sigurno teža za igrati - govori Fausto Budicin, trener Orijenta 1919,



RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 nakon trijumfa u osječkom Gradskom vrtu danas (14 sati) na stadionu Cibalije kraj Bosuta moraju odraditi drugi dio mini slavonske turneje koja donosi gostovanja na dva prvoligaška stadiona. Cibalija je, doduše, daleko od svojih prvoligaških dana. Vinkovčani su se prošloga ljeta vratili u drugoligaško društvo gdje, međutim, ne izgledaju baš najbolje. Osvojili su tek devet bodova i dočekuju Krimejčane na pretposljednjoj poziciji i s jasno izraženim imperativom pobjede. Sve to znači da momčad Fausta Budicina danas ne očekuje suparnik željan nadigravanja, već u prvom redu momčad kojoj svaki bod »život znači«.


– Očekuje nas sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu u Osijeku. Cibalia je momčad koja se bori za drugoligaški ostanak i računaju na ove bodove. Bit će sigurno tvrđa utakmica nego u Osijeku, »prljavija« i sigurno teža za igrati – govori Fausto Budicin, trener Orijenta 1919, svjestan da je sve ovo o čemu govori školarina, odnosno faza kroz koju mladi igrači moraju proći u fazi odrastanja i sazrijevanja.


– Rekao bih da je ovo za nas prvoligaško iskušenje s obzirom na sve ono što nas očekuje – dodaje Budicin koji će u sastavu Vinkovčana podcrtati jedno ime, ono napadača Jure Bajića.




Trener Orijenta 1919 je svojevremeno s Bajićem dijelio svlačionicu druge momčadi Rijeke koja je nastupala u Trećoj HNL – zapad.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU