Sramotna reakcija

Novi incident na terenima: Kadeta “Rijeke” u Koprivnici napao i počeo gušiti otac domaćeg igrača!

Denis Frančišković

U nedjelju na prvenstvenoj utakmici Prve HNL kadeta u Koprivnici u posljednjoj minuti susreta »Rijekinog« igrača Hrvoja Smolčića napao je domaći gledatelj, koji je slobodno ušetao na teren i počeo gušiti igrača



Ulazak gledatelja na hrvatske nogometne terene kao da je postala moda, loše »pravilo ponašanja« kojem se očito ne vidi kraja. Nakon što je na Poljudu na prvoligaškoj utakmici navijač trčao za sucem i svojim činom sablaznuo gledatelje, istinske navijače i nogometne zaljubljenike, osudu zaslužuje još jedan čin.


Naime, u nedjelju na prvenstvenoj utakmici Prve HNL kadeta u Koprivnici u posljednjoj minuti susreta »Rijekinog« igrača Hrvoja Smolčića napao je domaći gledatelj, koji je slobodno ušetao na teren i počeo gušiti igrača. Na sreću, sve se brzo smirilo, izgrednik je brzo izveden s igrališta, a Hrvoje prošao bez ozljeda.



Službena Rujevica nije željela komentirati koprivnički slučaj, dok je iz redova »Slaven Belupa« stiglo kratko priopćenje o tome kako se još jednom ispričavaju »Rijeci« na incidentu tijekom kadetske utakmice. U Koprivnici ne opravdavaju potez koje je povukao otac njihova kadeta. Dapače, osuđuju takvo ponašanje, no s druge strane napominju kako je u pitanju instinktivna reakcija roditelja koji je odlučio zaštiti svoje dijete kada je već izostala pravovremena reakcija službenih osoba. (I. VO.)





Svemu je prethodilo isključenje dvaju igrača u 80. minuti, Ivijana Svržnjaka i Hrvoja Smolčića, zbog obostranog koškanja i udaranja ili kako stoji u zapisniku – obostranog »udaranja igrača otvorenim dlanom u predio vrata«.


Bio je to uvod u nemilu scenu koju je delegat utakmice Zdenko Blažićević iz Gradine u zapisniku opisao na sljedeći način: »Prilikom isključenja u 80+2 minuti igrača Slaven Belupa br. 11 i igrača Rijeke br. 6 u teren je ušao gledatelj te pokušao fizički napasti igrača Rijeke br 6., a u čemu ga je spriječio drugi gledatelj, koji se u tom trenutku isto nalazio u terenu za igru. Po završetku utakmice isti gledatelj je verbalno napao suce utakmice, kao i gostujuće igrače«.


Domaćini su se ispričali Riječanima, a navodno se radi o ocu domaćeg igrača Svržnjaka.


– Dogodilo se sve nakon uobičajenog remplanja, u žaru borbe, što nije ništa neuobičajeno na utakmicama. Navodno je riječ o ocu domaćeg igrača… – kaže Edo Flego, trener kadeta i šef Omladinske škole »Rijeke«. – Hrvoje je ok, a domaćini su nam se ispričali za incident. Bilo je prisebnih ljudi koji su brzo reagirali i brzo ih razdvojili. Tu postoji jedan drugi problem, a on je van naše domene, on je u nadležnosti HNS-a. Naime uvjeti su jako loši, gledatelji se nalaže uz ogradu koja je metar, metar i pol od igrališta, nema sigurnosne službe… Ovo je potez za svaku osudu i van svakog razuma. Domaćini iz »Slaven Belupa« su to uvidjeli i žao im je zbog svega što se dogodilo.