Nove optužbe

Nove muke za Ronalda, njegova bivša prijeti: “Pokazat ću svima njegovu pravu narav”

P. N.

Foto Twitter, Reuters

Foto Twitter, Reuters

Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, odbacuje optužbe o silovanju Kathryn Mayorga i nakon što je slučaj ponovno otvoren krajem prošle godine.



Jasmine Lennard tvrdi da je bila u vezi s Ronaldom 2008., godinu dana prije nego li je nogometaš navodno silovao bivšu učiteljicu Kathryn Mayorga u Las Vegasu. Tvrdi i da je bila u kontaktu s Ronaldom tijekom proteklih 18 mjeseci, unatoč njegovoj vezi s Georginom Rodriguez. Zvijezda Juventusa je sve ove navode odbacila.


Jasmin se nedavno na Twitteru oglasila objavom:


“Nakon mnogo razmišljala, želim Kathryn Mayorgi i njezinom pravnom timu ponuditi svoju pomoć u njenoj optužbi protiv Ronalda”. Bivša zvijezda Big Brothera je zatim  dodala da ima dokaze. “Nitko ne bi vjerovao stvarima koje ću podijeliti, da nemam dokaze, ali – zato jer sam pametna cura – imam ih mnogo. “ objavila je na svom Twitter profilu.




 Uz izjavu da je s Ronaldom provela više od godinu dana, tvrdi i da ima različite poruke i snimke kojima će pokazati njegovu “pravu narav i karakter”. Njezin Twitter račun trenutno nije u funkciji, a u jednoj od objava je napisala i da je Ronaldo prijetio da će, bude li hodala s nekim drugim, “baciti njezino tijelo u rijeku”. 



Photo: Youtube, Jasmine Lennard


Photo: Youtube, Jasmine Lennard



Bivša učiteljica, Kathryn Mayorga, upoznala je nogometaša u noćnom klubu, u lipnju 2009. Tvrdi da ju je Ronaldo pozvao u svoj penthouse u hotelu Palms, te ju silovao. Napad je prijavila policiji, ali istraga je obustavljena jer je Mayorga prihvatila iznos od 287,000 funti u nagodbi s Ronaldom, u zamjenu za šutnju. U prosincu je Ronaldo izjavio da je vrlo siguran da će uskoro završiti saga o navodnom silovanju.


“Boli me kada vidim svoju obitelj koja je uznemirena zbog ovakvih vijesti, ali oni znaju da ja ovakvo nešto ne bi nikada učino”, izjavio je tada. “Bio sam potpuno smiren i uvjeren da će sve uskoro biti razjašnjeno.”, objavljuje Daily Mail.


Photo: Youtube, Katherine Mayorga & Ronaldo


Photo: Youtube, Katherine Mayorga & Ronaldo



Nakon što je Mayorga ponovno pokrenula tužbu u rujnu 2018., policija Las Vegasa je potvrdila da su ponovno pokrenuli kriminalističko istraživanje protiv navodnog seksualnog napada. Njezini su odvjetnici izjavili da će slučaj odvesti do Vrhovnog suda, bude li potrebno. U listopadu je Ronaldo putem Twittera objavio da čvrsto odbacuje optužbe.


“Črvsto odbacujem optužbe upućene protiv mene. Silovanje je užasan zločin koji ide protiv svega onoga u što vjerujem. Koliko god sam usredotočen da očistim vlastito ime, odbijam hraniti medije spektaklima koji su stvoreni od strane ljudi koji žele vlastitu promociju na moj trošak”, objavio je Ronaldo.


Isti je mjesec Mayorga napustila SAD jer želi izbjeći medije zbog emocionalnog stanja u kojem se nalazi. Njezini su odvjetnici na konferenciji za novinare izjavili da model ima mnogo problema.


“Ovo je individua koja pati od teške depresije i post traumatičkog poremećaja. Ima mnogo problema zbog seksualnog napada iz 2009. godine i vrlo joj je teško posljednjih devet godina.”, rečeno je na konferenciji.


Mayorga i njezin pravni tim traže poništenje ugovora kojeg je potpisala 2010. u nagodbi.


“Potpisala sam ugovor iz razloga što nisam htjela da se moje ime provlači kroz javnost. On je vrlo poznat dečko, a ja sam bila prestravljena i preplašena.” Njezina je majka potvrdila njeno teško psihičko stanje u kojem se nalazi. Napomenula je da je bilo dana kada njezina kćer nije mogla izaći iz kreveta, prenosi Daily Mail.