SP Rusija

Nova pobjeda Rusa: Domaćini slavljem protiv Egipta praktički osigurali osminu finala

Hina

Reuters

Reuters



U dvoboju 2. kola A skupine ruski nogometaši su u utorak u Sankt Peterburgu pobijedili Egipat sa 3-1 (0-0) i praktički osigurali osminu finala, a Egipćanima nije pomogao ni nedovoljno oporavljeni Mohamed Salah, koji je igrao od prve minute.


Domaćini SP-a stigli su do druge pobjede na prvenstvu postigavši tri gola u razmaku od 15 minuta u drugom poluvremenu. Rusi imaju 6 bodova i gol-razliku 8-1 te ih samo nevjerojatni ishodi preostalih utakmica mogu ostaviti bez jednog od prva dva mjesta u skupini. U srijedu u ovoj skupini igraju Saudijska Arabija i Urugvaj.


Okuraženi visokom pobjedom od 5-0 protiv Saudijske Arabije na startu prvenstva Rusi su na početku susreta stvorili jaki pritisak i u 6. minuti dva puta zaprijetili. Prvo je je glavom pokušao stoper Ignašević, čiji je udarac obranio golman El Shenawy, a potom je Golovin pucao sa 18 metara, ali neprecizno.




Početne napade Egipćani su uspješno obranili, a potom je uspostavljena i ravnoteža na terenu. Ruskim vratima prvi je u 16. minuti zaprijetio Trezeguet, koji sa 15 metara iskosa pokušava plasiranom loptom, ali ona odlazi pored gola. U 42. minuti ukazao se i napadač Liverpoola Mohamed Salah, koji zbog ozljede u finalu Lige prvaka nije igrao u porazu od Urugvaja (0-1). Salah je primio loptu na rubu kaznenog prostora, te je opalio iz okreta, ali trunku neprecizno.


U 47. minuti Rusija je povela »iz ničega«. Zobnin je sa 20 metara traljavo pucao, a egipatski kapetan branič Ahmed Fathi katastrofalno reagira i šalje loptu u svoju mrežu.


Egipćani su nakon primljenog gola jurnuli prema ruskom golu i u 56. minuti Salah se našao u prilici. Pucao je sa osam metara, ali ruski branič Fernandes odbija u korner.


Ubrzo nakon toga Rusi su riješili pitanje pobjednika, postigavši dva gola u razmaku od tri minute. Lijepu akciju u 59. minuti okrunio je Denis Čerišev, kojemu je to treći gol na prvenstvu. A u 62. minuti stoper Kutepov je sa svoje polovice igrališta poslao dugu loptu prema kaznenom prostoru protivnika koju je odlično uštopao centarfor Artem Dzyuba i potom zabio za 3-0.


Do kraja susreta pao je još jedan gol. Utješni pogodak za Egipćane zabio je Mohamed Salah u 73. minuti iz penala kojeg je sam izborio.


RUSIJA – EGIPAT 3-1


RUSIJA: Akinfejev, Fernandes, Ignaševič, Kutepov, Žirkov (Kudrjašov, 86), Gazinski, Zobnin, Samedov, Čerišev (Kuzjajev, 75), Golovin, Dzyuba (Smolov, 79).


EGIPAT: El Shenawy, Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelshafy, Elneny (Warda, 64), Hamed, Mohamed Salah, El Said, Hassan Trezeguet (Sobhi, 68), Mohsen (Kahraba, 82).


STRIJELCI: 1-0 Ahmed Fathi (47-ag), 2-0 Denis Čerišev (59), 3-0 Artem Dzyuba (62), 3-1 Mohamed Salah (73-pen).


SUDAC: Enrique Cáceres (Paragvaj)


STADION: Krestovski


GLEDATELJA: 64.000