Hrvatski stadioni

“Nogometni romantici” birali 10 najljepših stadiona u Hrvatskoj. Pogledajte što su rekli o Rujevici i Kantridi

P. N.

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Kako se u Hrvatskoj često događa, nitko ne zna kad će rekonstrukcija Kantride biti gotova te će HNK Rijeka najmanje dvije iduće sezone igrati na Rujevici, navodi autor, dodajući kako je Rujevica "zaista lijep stadion", mjesto s "daškom Mediterana".



Na Youtube kanalu “Football Romantics” objavljen je video koji gledateljima predstavlja deset najljepših hrvatskih stadiona. Autori za neke od njih navode različite zanimljivosti, poput one da se stadion Gradski vrt u Osijeku gradio čak 31 godinu.


Kad predstavljaju stadion u Maksimiru, autori ne propuštaju spomenuti da se u Hrvatskoj nerijetko za Maksimir tvrdi da je najružniji stadion u Europi, možda i na svijetu. – Većina Hrvata ga se srami, kaže autor videa. Priča je to, nastavlja, o korupciji, nestajanju novca i nikakvoj promjeni na bolje.


Mjesto na ljestvici našli su i stadion Segeste u Sisku, ali i manje poznati stadioni poput Igrališta Batarija u Trogiru, kojeg autor naziva – vrlo posebnim, jer je smješten između gradskih zidina koje su pod zaštitom UNESCO-a te Gospinog dolca u Imotskom.




Na četvrto mjesto ljestvice autor smješta stadion Rujevica, za kojeg kaže će nogometnom klubu Rijeka služiti privremeno, do rekonstrukcije starog stadiona na Kantridi.


– Kako se u Hrvatskoj često događa, nitko ne zna kad će rekonstrukcija Kantride biti gotova te će HNK Rijeka najmanje dvije iduće sezone igrati na Rujevici, navodi autor, dodajući kako je Rujevica zaista lijep stadion, mjesto s “daškom Mediterana”.


Na drugo mjesto ljestvice najboljih i najljepših stadiona “nogometni romantici” stavljaju – Kantridu.


– Prava je šteta uništiti ovu ljepoticu. Navijačima će sigurno nedostajati, kaže autor videa, navodeći generalije stadiona, uz zaključak: Nadajmo se da će novi stadion na Kantridi biti poseban kao što je bio ovaj.”


Kao najljepši stadion autori izdvajaju splitski Poljud, spominju njegov jedinstveni krov te navode da je zaštićen kao hrvatsko kulturno dobro. .