Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Traži se izbornik

Nikola Jurčević će voditi Azerbajdžan protiv Hrvatske u Maksimiru?

Nikola Jurčević/Foto PIXSELL
Nikola Jurčević/Foto PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2019. u 10:44 2019-02-06T10:44:07+01:00

ZAGREB Prema riječima Eljhana Mamedova, glavnog tajnika Azerbejdžanskog nogometnog saveza (AFFA), Nikola Jurčević je vrlo ozbiljan kandidat za preuzimanje reprezentacije Azerbejdžana, koja će 21. ožujka gostovati na stadionu Maksimir, u sklopu prvog kola kvalifikacija za Euro 2020.
– Na našem popisu kandidata za poziciju izbornika bilo je deset trenera, s time da smo u obzir uzeli njihovo iskustvo u radu s reprezentacijama i klubovima, kao i životnu dob. Naravno, svaki od njih imao je određene uvjete i financijska potraživanja. Mogu potvrditi da trenutno pregovaramo s Jurčevićem, koji je dugi niz godina radio kao pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske, »Lokomotivu« iz Moskve, »Bešiktašu« i »West Hamu« – izjavio je Mamedov na specijaliziranom portalu azerisport.com.

Prvi izbor Azera bio je Carlos Queiroz, u čijem životopisu piše da je u ulozi prvog trenera, između ostalih klubova, vodio lisabonski »Sporting« i »Real Madrid« te reprezentacije Portugala, Južne Afrike, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana, s kojim je nastupio i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Međutim, do konačnog dogovora s AFFA-om nije došlo zato što je 63-godišnji portugalski stručnjak postavio previsoke financijske zahtjeve.

Jurčević, pak, nije toliko skup trener, u prilog mu definitivno ide i odličan dojam koji je na Azere ostavio Robert Prosinečki, kada je, u razdoblju od 2015. do 2017. godine vodio njihovu reprezentaciju. Štoviše, u kvalifikacijama za Euro 2016. Azerbejdžan je 3. rujna 2015. godine pod njegovim vodstvom otkinuo bod Hrvatskoj u Bakuu (0:0), a ta utakmica označila je početak kraja izborničkog mandata Nike Kovača, koji je smijenjen tri dana kasnije, nakon poraza na gostovanju kod Norveške (0:2).

Povrh toga, plus za Jurčevića predstavlja činjenica da je skupa s Prosinečkim svojevremeno bio dio Bilićevog stručnog stožera na klupi hrvatske reprezentacije. Kako ističe azerisport.com, konačna odluka o novom izborniku Azerbejdžana trebala bi biti donesena do kraja ovog tjedna jer kvalifikacija za Euro 2020. počinju vrlo brzo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.