Smjena u Bayernu

Niko Kovač više nije trener Bayerna, kaže da je klub “donio ispravnu odluku o smjeni”

Portal Novilist.hr

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Rezultati i način na koji smo igrali u posljednje vrijeme doveli su do ove odluke. Moj brat Robert i ja želimo zahvaliti Bayernu za proteklih 18 mjeseci. Tijekom tog vremena naša momčad osvojila je titulu prvaka, Kup i Superkup. Bilo je to dobar period. Želim klubu i momčadi sve najbolje - rekao je Niko Kovač.



RIJEKA Niko Kovač više nije trener Bayerna. Iako je tijekom dana stigla informacija da je hrvatski stručnjak dobio kredi od još nekoliko utakmica službeni Bayern obznanio je vijest da se rastaje s nekadašnjim izbornikom “kockastih”.


Čini se da je teško poraz od Eintracha (5:1) prelio čašu strpljenja u vodstvu kluba koje još nije obznanilo ime njegova nasljednika.


– Mislim da je ovo ispravna odluka kluba u ovom trenutku. Rezultati i način na koji smo igrali u posljednje vrijeme doveli su do ove odluke. Moj brat Robert i ja želimo zahvaliti Bayernu za proteklih 18 mjeseci. Tijekom tog vremena naša momčad osvojila je titulu prvaka, Kup i Superkup. Bilo je to dobar period. Želim klubu i momčadi sve najbolje – rekao je Niko Kovač.




Javio se i Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayerna,


– Rezultati i igra naše momčadi u proteklim tjednima dali su nam do znanja da je potrebno reagirati. To smo i učinili. Nakon otvorenog i nadasve ozbiljnog razgovora dogovorili smo rastanak. Svi žalimo zbog ovakvog ishoda. Želim zahvaliti Niki Kovaču u ime Bayerna za sav rad i trud koji je uložio, posebno za osvojenu duplu krunu prošle sezone.