Zahvalan prethodniku

Niko Kovač nakon prvog trofeja: ‘Jupp Heynckes mi je ostavio sjajnu momčad’

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters



Niko Kovač. Od »Eintrachta« do »Bayerna«. Od trofeja do trofeja. Od Berlina do Frankfurta. Od Olimpijskog stadiona do Kommerzbank Arene. U nepuna tri mjeseca… Puno emocija. I suza. Sjete i radosti. Krajem svibnja je s »Eintrachtom« srušio »Bayern« u finalu Kupa kada je već bio objavljeno da će u novoj sezoni voditi bavarskoga giganta, u nedjelju je s »Bayernom« srušio svoj »Eintracht«. Što ti je sudbina…


A Bavarci su doista u nedjelju djelovali goropadno. I nagovijestili novu dominaciju bundesligaškim travnjacima, u svom prvom službenom nastupu na klupi »Bayerna« Kovač nije imao milosti prema bivšem klubu koji je doživio brodolom (0:5). Unatoč tome, Niko je u izjavama bio vrlo umjeren i pritom se džentlmenski zahvalio svom prethodniku Jupp Heynckesu koji mu je u nasljeđe ostavio sjajnu momčad.


– Kao prvo, moram spomenuti da je razlog što smo uopće igrali u Superkupu s »Eintrachtom« i Jupp Heynckes koji je s »Bayernom« prošle sezone osvojio prvenstvo. Hvala mu što mi je ostavio ovako jaku momčad. Zabavno je raditi s ovom ekipom. Nadam se da ćemo i u nastavku sezone biti uspješni – kaže Niko Kovač, koji puno toga za osvajanje prvog trofeja s »Bayernom« mora zahvaliti Robertu Lewandowskom. Poljski golgeter u redovima bavarske momčadi trima je uzastopnim pogocima odlučio pobjednika i dokazao visoku napadačku klasu.




– Ne treba puno pričati o Robertu. On je svjetska klasa napadača, dokazao je to i danas. Nije lagano zabiti tri pogotka u sedamdeset minuta – pohvalio je Kovač poljskog golgetera.


Budući da je i sam u nasljeđe ostavio momčad »Eintrachta«, nije neočekivano da je »Bayernov« suparnik bio vrlo solidan u prvih dvadesetak minuta. Sve dok se nije zagrijao Robert Lewandoski i napravio razliku.


– Uspjeli smo ne dozvoliti velike šanse što sam i zamislio. Prvih 20 minuta nije bilo lagano zbog kompaktnosti »Eintrachta«. Kimmich i Lewandowski su napravili utakmicu lakšom za nas odličnom igrom po desnoj strani. Zadovoljan sam i nadam se da će nam ovaj trofej dati snage za budućnost. Naravno, želim svom »Eintrachtu« sve najbolje i da im sezona bude uspješna kao i prošla – zaključio je Kovač, koji je nastavio tamo gdje je počeo istekom prošle sezone. Osvajanjem trofeja. Sve se u njegovu slučaju idealno poklopilo. Napustio je »Eintracht« u velikom stilu, a onda s »Bayernom« odmah na početku na impresivan način osvojio njemački Superkup. Od trofeja do trofeja…