Skupina D

Nigerijci ostali u igri za osminu finala

Hina

Reuters

Reuters

 U susretu 2. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island sa 2-0 (0-0). Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske koja je 3-0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.


Dvoboj je započeo s dvije prilike Gigurdssona, a oba njegova šuta brani vratar Uzohu. Nakon šansi Islanđana odvijala se bespoštedna borba, većinom na sredini terena, ali bez opasnih situacija sve do 45. minute kada je na ubačaj Sigurdssona s desne strane Finnbogason poslao loptu pored vratnice. Nigerijci su praktički u prvom poluvremenu bili bezopasni.


No, u 49. minuti Nigerija je ipak povela iz svoje prve šanse. Nakon islandskog kornera, Nigerijci su izveli brzi protunapad, Moses je ubacio s desne strane, a Ahmed Musa sjajno ukrotio loptu i volejem neobranjivo zabio iz blizine. Pogodak je dao krila Afrikandima – U 57. minuti Ndidijev udarac jedva brani Halldarsson, a u 74. minuti Musa pogađa gredu. No, napadač moskovskog CSKA samo 30-tak sekundi kasnije postiže i drugi gol nakon solo-prodora. U 83. minuti nakon pregledavanja VAR-a dosuđen je penal za Island nakon što je Ebuehi srušio Finnbogasona, a s »bijele-točke« Sigurdsson puca preko grede.




NIGERIJA – ISLAND 2-0


Pred 44.000 gledatelja na Volgograd Areni sudio je Matt Conger iz Novog Zelanda.


Strijelac: 1-0 Musa (49), 2-0 Musa (75)


Promašeni penal: Sigurdsson (Isl,83)


NIGERIJA: Uzohu – Balogun, Ekong, Omeruo – Ndidi, Mikel, Etebo (Iwobi, 90)– Idowu (Ebuehi, 46), Moses – Iheanacho (Ighalo, 86), Musa


ISLAND: Halldorsson – Magnusson, R. Sigurdsson (Ingasson, 65), Arnason, Saevarsson – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Skulason, 87), Gislason – Finnbogason, Bodvarsson (Sigurdarsson, 71)