Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Fausto Budicin

Nemamo iskustvo i budžet, ali imamo veliku želju koja će nas nositi

Damjan Jelenić, Ivan Grabovac, Armando Pejnović i Fausto Buducin/M. GRACIN
Damjan Jelenić, Ivan Grabovac, Armando Pejnović i Fausto Buducin/M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 12:28 2019-07-09T12:28:31+02:00

Igrači su uglavnom upoznati s time kako radimo i to je sigurno olakotna okolnost. No, u odnosu na Treću HNL morat ćemo povećati volumen i intezitet treninga. Vidjet ćemo kako će igrači reagirati na veće napore - poručio je trener Krimejčana

RIJEKA Trener Orijenta 1919 Fausto Budicin djeluje mirno i staloženo prvih dana priprema na Krimeji iako je svjestan da će njegov kadar sigurno doživjeti još neke promjene do 16. kolovoza kada će Riječani odigrati prvi susretu u Drugoj HNL u Čakovcu kod Međimurja.

- Nedostaju nam Weitzer i Jergović koji su bili jako bitni igrači, nositelji igre prošle sezone i tu smo hendikepirani na igračkom i ljudskom planu - govori Budicin.- Neki igrači su nam se priključili, očekujem kroz ovaj tjedan još nekoliko dolazaka. Svaki dan nam se javi netko novi. Iskoristit ćemo prvi tjedan priprema za prvu selekciju, dakle da vidimo što se nudi i da li ti igrači mogu pomoći kako bi u drugom tjednu znali otprilike 90 posto igrača na koje možemo računati za prvenstvo - govori Budicin koji će kao prvi cilj u novoj sezoni zacrtati drugoligaški opstanak.

- Teško je govoriti o nekim ciljevima jer smo novi u ligi. Ne znamo kakvi su odnosi snaga u Drugoj HNL iako smatram da je velika razlika između Druge i Treće HNL. Drugo, znamo tko će početi, a ne znamo tko će završiti pripreme. Primarno je da se spasimo jer objektivno nemamo iskustvo, imamo budžet kakav imamo, ali imamo veliku želju koja će nas sigurno nositi. Da bismo ostvarili naše ciljeve morat ćemo raditi ne više, već kvalitetnije od drugih - nastavlja Budicin koji relativno dobro poznaje mogućnosti niza mladih i darovitih igrača koji su uglavnom prošli kroz omladinski pogon Rijeke.

- Druga liga je prilika mladim igračima da se pokušaju afirmirati. Javilo se dosta mladih igrača koji su zainteresirani za ovu našu drugoligašku avanturu. Treba vidjeti da li ćemo se dogovoriti, odnosno da li ćemo mi biti zadovoljni njima, ali i oni nama.

Odlaskom Jergovića primarno se nameće dovođenje jednog za drugoligaške okvire kvalitetnijeg stopera. Budicin tu ima na raspolaganju tek dva provjerena riješenja: Andrića i Tadejevića.

- Treba vidjeti što možemo dovesti. Sigurno da bi se trebali pojačati u svakoj liniji... Da li sam posebno motiviran? Meni ne manjka ambicija! Želju imamo, nadam se da ćemo uspjeti naše ideje prezentirati na terenu - naglašava Budicin koji je po dolasku na Krimeju prošloga proljeća nakon uvodnih mjesec dana uspio stvoriti prepoznatljivu igru.

Orijent bi i u Drugoj HNL trebala krasiti prepoznatljiva igra. Odlazak dvaju igrača ne bi smio u toj mjeri poremetiti uhodane mehanizme igre!

- Ovo je sasvim nova priča. Treba najprije analizirati kakve igrače imamo na raspolaganju. Nakon toga treba vidjeti običaje Druge HNL. Mislim da se igra tvrđe nego u Trećoj HNL. Treba sve to uzeti u obzir i pronaći najbolju formulu za osvajanje što više bodova. Igrači su uglavnom upoznati s time kako radimo i to je sigurno olakotna okolnost. No, u odnosu na Treću HNL morat ćemo povećati volumen i intezitet treninga. Vidjet ćemo kako će igrači reagirati na veće napore - poručio je trener Krimejčana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.