Giuliano Popović

Navikao sam da me tata Gaši kritizira i bolje da je tako!

Ivan Volarić

Giuliano Popović (Orijent 1919)

Giuliano Popović (Orijent 1919)

Tata puno toga kaže, a ja znam da sve što govori kaže u najboljoj namjeri – kaže vratar Krimejčana i sin legendarnog oružara HNK Rijeke Rustema Gashija



RIJEKA Dražen Pilčić junior je Mladena, dugogodišnjeg ekonoma nogometne reprezentacije koji je »zanat« učio na Kantridi gdje je bio dugogodišnji oružar prve momčadi nogometaša Rijeke. »Šujke mlađi« nemilosrdno trese četvrtoligaške mreže, a svojedobno je dogurao i do prve momčadi »bijelih«. Uz malo sreće mogao je i tamo ostaviti dublji trag. Giuliano Popović vratar je »Orijenta 1919« i sin donedavnog ekonoma riječkoga prvoligaša ,još jedne klupske legende na toj funkciji – Rustema Gashija.


Pozitivan niz


Popović je 20-godišnji vratar školovan u »Rijekinom« omladinskon pogonu. Prije nego što je stigao na Krimeju, branio je u drugoj momčadi »Rijeke«, potom »Opatiji« i »Lošinju«. Prošle subote je dao svoj doprinos važnoj pobjedi Krimejčana nad HAŠK-om, pobjedi vrijednoj ostanka u utrci za barem drugim mjestom na ljestvici. »Dubrava«, »Krk« i »Orijent 1919« dijele drugo mjesto s istim brojem bodova iza lidera »Vinogradara« koji je odmaknuo na sedam zaveslaja prednosti.


– Najbitnije da smo dobili utakmicu, da smo prekinuli negativni niz. Ipak je iza nas razdoblje privikavanja na novoga trenera i trebala nam je ova pobjeda da opet uhvatimo pozitivan niz igara. Bitno je sada nastaviti ovako dalje. Zabili smo im tri gola do sredine drugoga poluvremena, nakon toga smo malo spustili ritam igre, ali, što je najbitnije, uspjeli smo sačuvati sva tri boda – govori pouzdana »jedinica« Krimejčana koja je u završnici utakmice s HAŠK-om imala dosta posla i, što je najbitnije, odradila ga je uspješno neovisno o primljenom pogotoku.




– Imao sam par intervencija, ali to je moj posao – da nešto obranim kada je to potrebno. Da li sam zadovoljan svojim obranama ove sezone? Jesam s obzirom na činjenicu da mi je ovo prva trećeligaška sezona da branim. Iako, može se to još nadograditi. Polako hvatam formu, a sigurno da uvijek može bolje – nastavlja Giuliano, pred kojim je, zajedno sa suigračima, iduće subote sigurno najveći trećeligaški ispit ove sezone – gostovanje kod lidera »Vinogradara«.


Vinogradar


– Jako bitna tekma za nas. Stvarno su dobra ekipa, posebno su razigrani kada igraju kod kuće. Moramo dati sve od sebe da ih što više namučimo. Jako teška utakmica. Nakon toga ubrzo gostujemo i kod »Krka«, ali ajmo korak po korak. Idemo se prvo dobro pripremiti za »Vinogradar« i probati tu utakmicu odraditi najbolje što možemo. Jesenski ciljevi? Ambicije kluba su da budemo što bolje plasnirani. Ako ostanemo na diobi drugoga mjesta to bi bio odličan rezultat za nas jer smo tek ušli u Treću ligu. Ne treba brzati, već u prvom redu osigurati mjesto među prve dvije, tri momčadi. Kvaliteta je tu, a mi smo svjesni da možemo puno bolje. Ima još puno prostora za napredak u našoj igri – dodao je Popović, koji zasigurno svojega najvećeg kritičara ima u obitelji, odnosno u tati Rustemu, koji je uz nogomet praktički cijeli život.


Gashi, s obzirom na promjenu radnog mjesta na Rujevici, sada ima puno više vremena za praćenje »Orijentovih« utakmica i pokoji savjet…


– Tata puno toga kaže, a ja znam da sve što govori kaže u najboljoj namjeri. Ne smeta mi to, navikao sam. Zapravo, čak je bolje da me netko kritizira onda imam osjećaj da napredujem – zaključio je mladi vratar Krimejčana.